duminică, aprilie 14, 2024
Fotbal Diverse

Fotbalista vâlceană Ştefania Vătafu şi-a prelungit contractul cu Anderlecht Bruxelles

892Vizualizari
Joi, 6 mai, clubul Anderlecht Bruxelles a anunţat că a prelungit din nou contractul fotbalistei vâlcene Ştefania Vătafu (27 de ani). „Happy to sign again with RSCA Women!” (trad.: Sunt fericită că am semnat din nou cu RSCA – Royal Sporting Club Anderlecht – echipa feminină), a scris românca, pe contul său de Facebook.
Iniţiată în tainele sportului-rege de antrenorul Iulică Dincă, vâlceanca s-a transferat la multipla campioană a Belgiei în iarna anului 2018, după ce a petrecut o jumătate de sezon în Spania, la UD Granadilla. Aşa cum se cunoaşte, Ştefania Vătafu (care poartă tricoul cu numărul 10 la Anderlecht Bruxelles) a cunoscut consacrarea la Olimpia Cluj, unde a fost legitimată din 2010 şi până în 2017, perioadă în care a cucerit şase titluri naţionale şi trei Cupe ale României.

Sportiva lansată de Iulică Dincă, foarte aproape de cucerirea celui de-al treilea titlu naţional consecutiv în Belgia

În primele două sezoane petrecute la Anderlecht Bruxelles, fotbalista din Rm. Vâlcea a evoluat în total în 43 de meciuri şi a marcat 8 goluri, câte patru în fiecare ediţie. În 2018-2019, ea a jucat 25 de partide, iar în 2019-2020 – doar 18, iar asta şi pentru că întrecerea din Belgia s-a întrerupt în primăvara anului 2020, din cauza izbucnirii pandemiei de Covid-19. După succesele de la Cluj-Napoca, Ştefania Vătafu şi-a adjudecat încă trei trofee în Belgia, în speţă, două titluri (2019 şi 2020) şi BeNe Cup (2020). În această ultimă competiţie, s-au înfruntat câştigătoarele campionatelor din Belgia şi Olanda, iar vâlceanca şi colegele sale s-au impus cu scorul de 3-2 în meciul cu Twente Enschede.
În 2021, vâlceanca născută pe 12 iulie 1993 e foarte aproape de a-şi trece în palmares cel de-al treilea titlu consecutiv, Anderlecht Bruxelles având 31 de puncte în cont, şapte în plus faţă de OH Leuven şi Standard Liege, după primele patru etape din play-off. Echipa belgiană va disputa următorul meci sâmbătă, 9 mai, cu Gent (locul 4 în clasament, cu 23 de puncte).