marți, octombrie 27, 2020
Fotbal Diverse

Fotbaliştii din Ungureni i-au învins pe super-campionii din Ciorăşti în finala Cupei Şirineasa

270Vizualizari

Duminica trecută, a avut loc o nouă ediţie a Cupei Şirineasa la fotbal, competiţie la care participă, de regulă, echipele satelor din localitatea administrată de primarul Ion Streinu. Spre deosebire de alţi ani, de această dată, au luat startul doar patru formaţii. Este vorba de „selecţionatele” din Ungureni, Ciorăşti, Şirineasa şi Broşteni, care s-au înfruntat în sistem KO.
Potrivit afirmaţiilor lui Daniel Băcanu, care s-a ocupat de organizarea turneului, partidele au avut loc pe un teren cu dimensiuni de 60/40 metri, amenajat chiar pe stadionul central din Şirineasa, cu porţi de 5/2 metri, în câte două reprize de 20 de minute fiecare, echipele fiind alcătuite din 7 jucători şi un portar. „Practic, au fost aceleaşi reguli ca la minifotbal, cu schimbări în orice moment, dar cu deosebiri în ceea ce priveşte dimensiunile terenului de joc, numărul de jucători şi porţile. Toate meciurile au fost conduse de câte doi arbitri. În anii precedenţi, competiţia s-a desfăşurat pe stadionul mare, dar acum am organizat-o pe teren redus, din lipsă de jucători”, a precizat Băcanu.

Locul 1 – premiat cu 350 de lei, locul 2 – cu 250, banii fiind strânşi de la echipe

În semifinale, satul Ciorăşti a dispus de Şirineasa cu scorul de 4-1, iar Ungureni a trecut de Broşteni cu 4-3. În finala mică, Şirineasa s-a impus în dauna celor de la Broşteni cu 4-3, iar finala mare a revenit satului Ungureni, în faţa formaţiei din Ciorăşti: 1-1, în timpul regulamentar de joc şi 2-1 la penaltiuri (s-au executat câte trei lovituri de departajare de fiecare echipă).
Premiile la această competiţie au fost acordate din banii adunaţi de la toate cele patru formaţii participante (câte 150 de lei de fiecare). La final, câştigătoarea a primit 350 de lei, iar învinsa – 250. Primăria Şirineasa s-a ocupat de plata celor doi arbitri, precum şi de achiziţionarea trofeelor pentru echipele clasate pe podium. În plus, au mai fost acordate câte o diplomă pentru cel mai bun jucător (Alexandru Pârnău – Şirineasa) şi cel mai bun portar (Vasi Dumitrescu – Ciorăşti). „N-am premiat şi golgheterul competiţiei, deoarece am zis că se marchează mult, ca la minifotbal, şi nu are cine să numere «boabele». Anul trecut, când au participat şase echipe, s-au marcat câteva zeci de goluri, de exemplu”, a adăugat Daniel Băcanu.

Echipa satului Ciorăşti, cea mai galonată în istoria competiţiei: 11 trofee din 18!

În ciuda eşecului de acum, echipa satului Ciorăşti rămâne cea mai galonată de la Cupa Şirineasa, deoarece şi-a trecut în cont nu mai puţin de 11 trofee în cele 18 ediţii care au avut loc până acum. „Celelalte sate sunt la mare distanţă de Ciorăşti în ceea ce priveşte numărul trofeelor câştigate. Sper să ne luăm revanşa în 2020 şi să câştigăm, din nou”, a încheiat Daniel Băcanu, jucător la Ciorăşti, care nu a putut evolua anul acesta, din cauza unei accidentări.