Fotbal Național

FRF a stabilit perioada când vor avea loc optimile Cupei României. Tragerea la sorţi a meciurilor e programată marţea aceasta

247Vizualizari
FRF a stabilit, încă din toamna trecută, când vor fi programate primele meciuri din 2020 în cele trei eşaloane naţionale. Astfel, Liga I a demarat pe 10 ianuarie, Liga a II-a – pe 20 februarie, iar Liga a III-a – pe 13 martie. În plus, a fost decisă şi perioada când vor avea loc primele partide din Cupa României, competiţia knock-out ajungând în faza optimilor de finală. Astfel, duelurile sunt fixate între 9 şi 11 februarie, dar calendarul acestora încă nu se cunoaşte, tragerea la sorţi a acestora fiind programată marţi, 12 ianuarie.
În această etapă, au acces nouă echipe din Liga I şi şapte din Liga a II-a, dar niciuna din categoriile inferioare ale fotbalului românesc. Astfel, eşalonul de elită va fi reprezentat de FCSB, CS „U” Craiova, Chindia Târgovişte, FC Botoşani, UTA Arad, Astra Giurgiu, Dinamo Bucureşti, Gaz Metan Mediaş şi CSM Poli Iaşi (toate din Liga ), în timp ce, din divizia secundă, vor participa în optimi grupările Viitorul Pandurii Tg. Jiu, Dunărea Călăraşi, ASU Poli Timişoara, „U” Cluj, Petrolul Ploieşti, Farul Constanţa şi Turris-Oltul Tr. Măgurele. În aceste condiţii, cum numărul formaţiilor din cele două categorii valorice este inegal, va avea loc măcar un duel între două echipe din Liga I.

După ce a trecut de Viitorul Dăeşti, Viitorul Pandurii Tg. Jiu a reuşit să depăşească încă un obstacol şi a ajuns în optimi

Aşa cum se observă, printre echipele care s-au calificat în această fază a Cupei României se numără şi Viitorul Pandurii Tg. Jiu, care a eliminat-o pe Viitorul Dăeşti, în turul 4 al competiţiei, după un meci dramatic. Partida a avut loc pe 21 octombrie, la Fedeleşoiu, şi s-a încheiat cu victoria la limită a gorjenilor, cu 2-1. După 1-1 în timpul regulamentar de joc, elevii lui Flavius Stoican au marcat golul decisiv în finalul prelungirilor, mai precis în minutul 119, prin Vlad Şerbănescu. În şaisprezecimi, echipa finanţată de Nicu Sarcină a dat peste cea mai accesibilă adversară posibilă, FC Argeş Piteşti, pe care a învins-o tot la limită, cu 1-0, după un gol înscris în penultimul minut de joc (89), de această dată, de Marius Cioiu. Ăsta da noroc, nu-i aşa!?
Conform regulamentului stabilit de FRF pentru Cupa României, meciurile din optimi şi sferturi se vor disputa în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă. În caz de egalitate la finele celor 90 de minute regulamentare de joc, se vor juca două reprize suplimentare de prelungiri, de câte 15 minute fiecare. Dacă echilibrul va persista, se vor executa lovituri de departajare, de la 11 metri.