Fotbal

Gabriel Glodeanu (Chimia): Am văzut brigăzi delegate chiar și la 3 meciuri într-o singură zi. Deci, bani sunt, 500 lei de arbitru. Doar că arbitrii ar trebui să mai deschidă cartea mai des, să învețe!!!

636Vizualizari

Gabriel Glodeanu, oficialul echipei Chimia 1973 Rm. Vâlcea, a comentat pe tema conflictelor tot mai aprige care apar între jucători, oficiali ai cluburilor și arbitri la nivel județean. El a precizat că există un câștig financiar substanțial al arbitrilor și, prin urmare, acest aspect nu poate fi deloc omis din discuție.

Haideți să vedem cumva și realitatea. Am întâlnit brigăzi delegate inclusiv la 3 meciuri într-o singură zi. E clar că, după un efort atât de mare, arbitrii nu mai au prospețimea necesară să vadă fazele grele. Dar un arbitru câștigă 500 lei într-o singură zi, la județ… Sunt bani! Bani frumoși… Marea problemă e că mulți ar trebui să mai deschidă și cartea, să citească, să învețe, să știe regulamentele, dar și cum să se comporte cu jucătorii, în funcție de situație. Când vezi arbitri cum îi tratează de sus pe oamenii vechi din fotbal, atunci, îți dai seama că ceva nu merge… De multe ori, arbitrii sunt atotcunoscători, descoperitorii adevărului absolut. Bunul simț trebuie să fie de ambele părți. E clar! Și ca jucător, și ca arbitru… Sunt împotriva violenței jucătorilor, dar arbitrul trebuie să aibă mereu calitatea dialogului. Sunt greșeli, golăneli în fotbalul mic, dar arbitrul a devenit deja suveran. Nimeni nu se mai poate atinge de ei. Plus că testările trebuie făcute cu simț de răspundere, pe bune – cum se spune – pentru că, altfel, ajungi să nu mai prezinți încrededere. De asemenea, la Comisiile de la AJF ar trebui numiți oameni cu experiență în fotbal, care sunt integri, nu răspund la telefoane ca să influențeze deciziile. Dacă ești de mult timp în fotbal, deja simți toate aceste nereguli”, a detaliat Gabriel Glodeanu.