Fotbal Național

Gabriel Mangalagiu, artizanul promovării SCM-ului în Liga a III-a, va rămâne în cadrul clubului din Zăvoi

778Vizualizari
Oficialii de la SCM Rm. Vâlcea au anunţat că sibianul Eugen Beza va fi noul antrenor principal al echipei din Zăvoi din sezonul viitor. Acesta îl va înlocui pe banca tehnică pe Gabriel Mangalagiu, care a fost artizanul promovării în Liga a III-a vara trecută. În vârstă de 60 de ani, el va rămâne în continuare în cadrul clubului vâlcean, în cadrul Centrului de Copii şi Juniori.
„Mulțumim, Gabi Mangalagiu! Antrenorul principal al echipe de seniori a SCM Râmnicu Vâlcea, a ajuns la final de contract. Mulțumim pentru performanțele reușite împreună: câștigarea Ligii a IV-a, Cupei și Supercupei României – faza județeană, Cupei României – faza regională, promovarea în Liga a III-a și parcursul reușit în acest sezon!”, au transmis reprezentanţii SCM Rm. Vâlcea, pe pagina oficială de Facebook a clubului din Zăvoi.

Doar ghinionul a făcut ca SCM să nu facă saltul în Liga a II-a, cu Gabriel Mangalagiu pe banca tehnică

În primul şi singurul sezon de Liga a III-a cu Gabriel Mangalagiu pe banca tehnică, SCM Rm. Vâlcea a terminat pe primul loc în play-off-ul Seriei 6. Din păcate, „municipalii” au ratat apoi promovarea în eşalonul superior, deşi FRF le-a oferit două oportunităţi pentru a face saltul în Liga a II-a. În prima fază a barajelor, în semifinale, fotbaliştii din Zăvoi au trecut fără emoţii de Olimpic Zărneşti, prin două victorii (1-0 în deplasare şi 6-0 pe teren propriu), dar n-au putut apoi s-o depăşească în finală pe AFC Câmpulung Muscel. După ce a fost învinsă în deplasare (1-2), SCM Rm. Vâlcea a terminat doar la egalitate meciul de acasă (0-0).
Ulterior, în mini-turneul de recalificare, pentru stabilirea celei de-a şasea echipe care a promovat în Liga a II-a, gruparea antrenată de Gabriel Mangalagiu a avut ghinion încă de la tragerea la sorţi, deoarece a trebuit să joace în deplasare semifinala cu CSM Focşani, pe care a pierdut-o cu 3-2. SCM Rm. Vâlcea a fost lovită de neşansă inclusiv pe teren, în condiţiile în care a condus cu 2-1 şi a fost egalată în minutul 89, pentru ca, în prelungiri, să încaseze golul decisiv în minutul… 119, când toţi jucătorii se pregăteau de penaltiuri. Curat ghinion – nu-i aşa! – iar Gabriel Mangalagiu a plătit cu funcţia!
Sursă foto: Facebook Sport Club Municipal Râmnicu Vâlcea