duminică, aprilie 11, 2021
Fotbal Național

Gabriel Mangalagiu îi compătimește pe juniorii de azi: Nu au șansa să progreseze mai rapid, din cauza meciurilor foarte puține!

284Vizualizari
Antrenorul Gabriel Mangalagiu, de la Flacăra Horezu, speră că, pe viitor, când regulile privind pandemia de COVID-19 se vor relaxa mai mult, Federația va găsi un alt sistem competițional, cu jocuri mai multe și pauză mai puțină. Din punctul său de vedere, în momentul de față, cel mai mult au de pierdut juniorii, care au nevoie de cât mai multe jocuri oficiale, pentru a prinde încredere, experiență și calitate.
„Ce să faci cu 18 jocuri oficiale într-un an?! Se pierde prea mult timp… Le trebuie de cel puțin două ori mai multe meciuri în campionat, ca să progreseze. Să știți că amicalele nu îi ajută foarte mult. La vârsta lor, ei trebuie să învețe să gestioneze tensiunea unui meci din campionat cu miză, să-și întărească psihicul. Practic, juniorii de acum fac în 2-3 ani ce au făcut generațiile precedente într-un an. Să sperăm că se vor găsi soluții pentru a fi sprijiniți”, a declarat Gabriel Mangalagiu.