duminică, aprilie 5, 2020
Fotbal Național

Gabriel Mangalagiu, opinie tranşantă: „Dacă Liga a III-a nu se reia până la jumătatea lunii mai, FRF trebuie să îngheţe campionatul!”

259Vizualizari
Pandemia de coronavirus este departe de a cunoaşte un final, chiar dacă autorităţile au instituit numeroase măsuri de prevenire a răspândirii Covid-19. În aceste condiţii, data fixată săptămâna trecută de FRF pentru reluarea campionatelor ar putea să fie revizuită. În opinia antrenorului Gabriel Mangalagiu, dacă sezonul actual al Ligii a III-a nu se va relua până la jumătatea lunii mai, sezonul ar trebui să fie îngheţat şi să se reia în toamnă, de la zero. Motivul e acela că, la acest nivel, echipele nu au deloc forţa financiară (şi nici loturi stufoase numeric!) pentru a disputa nu se ştie câte etape intermediare, într-un ritm infernal, cu câte două meciuri pe săptămână (miercuri – sâmbătă).
„Din câte am observat, lucrurile sunt foarte-foarte grave în ţară, aşa că e foarte posibil să se anuleze chiar şi întregul campionat, iar sezonul viitor să se pornească, din nou, de la zero. Chiar dacă s-a anunţat o dată pentru reluarea competiţiilor, nimeni nu garantează că aceasta va fi şi respectată! Campionatul actual ar putea fi îngheţat, iar în toamnă să se reia de la capăt. Să zicem că reîncepem în mai, adică, în cel mai fericit caz, după circa o lună şi jumătate de pauză… Păi, nu mai poţi să te încadrezi deloc în nişte termene rezonabile. Unde vom ajunge, în această situaţie? Ne-am duce cu sezonul până la finele lunii iulie. Nici varianta cu multe intermediare nu prea e valabilă, deoarece la Liga a III-a nu sunt nici echipe potente financiar, şi nici cu loturi foarte numeroase, ca să facă faţă unui ritm cu câte două meciuri pe săptămână. După câteva runde, trei sferturi dintre ele ar rămâne fără jucători disponibili, iar apoi ar intra pur şi simplu şi în faliment. Federaţia trebuie să gândească foarte atent lucrurile, să ţină cont şi de echipe. Mai ales că, acum, nici nu prea avem siguranţa că data fixată pentru reluarea pregătirilor va fi respectată. Păi, ce facem, îi chemăm iarăşi pe jucători la antrenamente, iar apoi suntem anunţaţi că nu se joacă încă o lună?”, a subliniat Gabriel Mangalagiu.