luni, iulie 13, 2020
Administrație

Gabriel Ţolea (primar Mălaia): „E bine că Guvernul vrea să se încheie toate lucrările pe PNDL 2 şi programele vechi, înainte de a aproba un nou set de investiţii”

88Vizualizari
Primarul Gabriel Ţolea, din Mălaia, vede cu ochi buni ideea Guvernului PNL de a duce la bun sfârşit toate lucrările pe care administraţiile publice locale le-au demarat, în trecut, cu fonduri guvernamentale. Iar asta deşi se va întârzia, deocamdată, momentul lansării unui nou program de investiţii. „Încă de la început, mesajul Guvernului PNL a fost clar: vor fi bani pentru PNDL 1, PNDL 2 şi pentru celelalte măsuri mai vechi, astfel încât toate să fie finalizate în perioada următoare. Dar, în schimb, din ce am înţeles, nu se va da drumul la niciun program nou. În opinia mea, nu e chiar un lucru rău ca mai întâi să se încheie toate lucrările care au început în anii anteriori. Practic, asta înseamnă că va exista echitate între localităţi, pentru că în unele s-au terminat deja investiţiile, iar în altele – nu! E normal ca investiţiile să fie duse la bun sfârşit în toate comunele, mai ales că unii primari au depins de fondurile alocate de Guvern şi nu a fost vina lor că banii nu au venit la timp. Apoi, nici nu e corect ca unele localităţi să se dezvolte, iar altele să bată pasul pe loc! Până la urmă, proiecte au avut toţi primarii, dar neşansa unora a fost aceea că unele au fost aprobate mai repede, iar altele mai târziu!”, a subliniat Gabriel Ţolea.
Şi alesul PNL are o investiţie care se află în derulare, în prezent, la Mălaia, pe PNDL 2. În acest caz, este vorba de proiectul de reabilitare a infrastructurii edilitare, care se ridică la 5,3 milioane de lei şi e împărţit în două componente. Este vorba de asfaltarea câtorva drumuri de interes local, în satele Mălaia şi Ciunget (pe 7,2 kilometri) şi de extinderea şi modernizarea reţelei de alimentare cu apă în Sălişte şi Ciunget (pe 8 km). „Mă bucură că Guvernul vrea să se încheie efectiv toate lucrările pe PNDL 2, mai ales că şi la Mălaia avem în execuţie o investiţie foarte importantă pentru comunitatea locală! În orice caz, în 2020, e greu să mai înceapă PNDL 3, mai ales că ne aflăm deja la jumătatea anului. Mai mult ca sigur, noul program guvernamental se va deschide odată cu sesiunea europeană 2021-2027”, a mai adăugat primarul PNL din Mălaia, Gabriel Ţolea.