sâmbătă, aprilie 13, 2024
Handbal

Galop de sănătate pentru SCM Rm. Vâlcea, la Turda. Campioana României se menţine pe locul 1 în Liga Florilor. Sâmbăta viitoare, urmează derbiul cu CSM Bucureşti, din Sala Traian

1.02KVizualizari

SCM Rm. Vâlcea a câştigat fără probleme meciul pe care l-a disputat astăzi, în deplasare, la Turda, în compania echipei „U” Cluj-Napoca. Elevele lui Florentin Pera s-au impus cu scorul de 34-23 (după 20-8, la pauză). A fost o partidă fără istoric, în care campioanele României s-au detaşat încă de la început şi nu le-au lăsat nicio şansă adversarelor.
Cea mai prolifică jucătoare din tabăra vâlceană a fost Cristina Florica (7 goluri), extrema stângă fiind secondată îndeaproape de Alexandra Badea (6) şi Asma El Ghaoui (5). În plus, pe lista marcatoarelor pentru SCM şi-au mai trecut numele Raluca Băcăoanu (3 goluri), Andreea Adespii Molnar (3), Ann Grete Norgaard (3), Iryna Glibko (3), Samara da Silva Vieira (2), Mireya Gonzalez (1) şi Alicia Fernandez Fraga (1).

Duelul cu marea rivală va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 15.30, în Sala Traian

În urma acestei victorii concludente, campioana României se menţine pe locul 1 în Liga Florilor, poziţie pe care s-a instalat după succesul de joia trecută, cu Măgura Cisnădie (27-17), din Sala Traian. După patru runde, SCM Rm. Vâlcea are maximum de puncte (12), la fel ca şi Corona Braşov, dar formaţia noastră dispune de un golaveraj superior (115-81, faţă de 113-85, al echipei de sub Tâmpa).
În următoarea etapă din Liga Florilor, care va avea loc week-end-ul viitor, campioana României se va duela chiar cu marea rivală, CSM Bucureşti. Derbiul va avea loc sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 15.30, în Sala Traian.