Handbal

GATA! După trei luni şi jumătate de vacanţă, handbalistele de la SCM Rm. Vâlcea îşi reiau pregătirile

429Vizualizari

• ultima apariţie comună a „municipalelor” a avut loc pe 11 martie, la derbiul cu CSM Bucureşti, din Capitală

În această săptămână, SCM Rm. Vâlcea îşi va relua oficial antrenamentele pentru viitorul sezon competiţional. Aşa cum se cunoaşte, ultima apariţie comună a vâlcencelor a avut loc în urmă cu trei luni şi jumătate, mai precis pe 11 martie, la derbiul cu CSM Bucureşti, din Capitală, pe care elevele lui Florentin Pera l-au pierdut la limită, cu scorul de 23-22, acela fiind ultimul meci din sezonul 2019-2020.

La reunirea din 1 iulie, vor fi prezente şi cele trei „straniere” legitimate vara aceasta

Reunirea lotului campioanei României din sezonul 2018-2019 e programată miercuri, 1 iulie, de la ora 18.00, atunci când, mai mult ca sigur, va avea loc însă doar o întâlnire a staff-ului tehnic cu toate jucătoarele care au putut să ajungă până acum în Sala Traian şi nu se află în izolare din cauza pandemiei de Covid-19. Practic, prima şedinţă de pregătire a „municipalelor” din această vară va coincide cu tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor, care va începe la ora 19.00, aşa că handbalistele SCM-ului vor urmări cu sufletul la gură evenimentul de la sediul EHF de la Viena.
Printre jucătoarele care vor fi prezente la pregătiri din această săptămână se vor număra şi cele trei noi achiziţii de peste hotare – nemțoaica Ewgenija Minevskaja (inter stânga, 27 de ani) – transferată de la Brest Bretagne, norvegianca Maren Nyland Aardahl (pivot, 26 de ani) – de la Bietigheim și sârboaica Zeljka Nikolic (extremă dreapta, 28 de ani) – de la SCM Craiova.

Toate jucătoarele din lot vor fi testate de Covid-19, înaintea primului antrenament

În condiţiile în care restricţiile impuse de autorităţi din cauza pandemiei de coronavirus sunt în continuare foarte stricte (în special în privinţa antrenamentelor în sală), în prima săptămână după reunire jucătoarele de la SCM Rm. Vâlcea se vor pregăti mai mult în aer liber, la Stadionul „Municipal”, din Zăvoi, în grupuri alcătuite din cel mult cinci fete. De menţionat este şi faptul că, în conformitate cu protocolul stabilit de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerul Sănătăţii, toate componentele lotului vor fi testate de Covid-19, înainte de a face primul antrenament.
În perioada 8-18 iulie, handbalistele antrenate de Florentin Pera se vor afla într-un stagiu centralizat de pregătire la Cheile Grădiştei – Fundata, cocheta staţiune din judeţul Braşov care în ultimii ani a devenit locaţia tradiţională pentru cantonamente a formaţiei vâlcene.