miercuri, decembrie 6, 2023
Fotbal Județean

George Concioiu (CS Guşoeni): „Sper că AJF Vâlcea va renunţa la rundele intermediare de la nivelul Ligii a IV-a”

1.03KVizualizari

AJF Vâlcea a anunţat că, în această lună, vor avea loc două runde intermediare în Liga a IV-a. Prima va avea loc chiar în această săptămână, mai precis miercuri, 9 octombrie, iar cea de-a doua a fost fixată miercuri, 23 octombrie, în ambele etape meciurile urmând a începe la ora 16.00. Oficialii de la CS Guşoeni nu sunt deloc încântaţi de programarea acestor runde şi doresc ca acestea să fie anulate.

„În Liga I, deşi sunt numai jucători profesionişti, în 12 etape, a fost doar o intermediară”

„Înainte de toate, felicit conducerea AJF pentru că a reuşit să atragă fonduri din partea Consiliului Judeţean pentru finanţarea fotbalului vâlcean. Echipele nu depind însă doar de scutirea unor bani de arbitraj, ci de relaţiile cu jucătorii. Iar, la mijlocul săptămânii, cluburile au mulţi jucători care nu pot veni la meciuri din pricina serviciilor, mai ales că sunt plecaţi şi în alte zone din ţară. Sunt prea puţine echipe care au fotbalişti doar din localitate. În plus, nici ora la care sunt programate meciurile, 16.00, nu e bună, deoarece majoritatea jucătorilor de la acest nivel lucrează. De exemplu, chiar şi eu trebuie să mă învoiesc de la serviciu ca să fiu prezent la partida de la Buneşti, care e programată miercuri, 9 octombrie. Alţii jucători, care lucrează în alte oraşe, vor fi nevoiţi să-şi ia o zi de concediu ca să vină la meci. Probabil că abia vom strânge 7-8 jucători, iar, în loc să câştigăm, vom pierde! În Liga I, de exemplu, deşi sunt numai jucători profesionişti, în 12 etape, abia a fost una intermediară. Iar la noi, la nivel de amatori, sunt programate două etape la mijlocul săptămânii, un lucru care nu e deloc normal”, a subliniat George Concioiu.

„Fotbalul judeţean înseamnă fotbal de amatori, iar amatorismul trebuie practicat în week-end, nu în timpul săptămânii”

„Fotbalul judeţean înseamnă fotbal de amatori, iar, pentru că aproape toţi jucătorii au un serviciu, amatorismul trebuie practicat în week-end, nu în timpul săptămânii. Fiecare are un job principal, iar fotbalul e ca un hobby pentru peste 90 la sută dintre fotbaliştii care activează la acest nivel. De aceea, sper că AJF va renunţa la aceste etape intermediare. E părerea mea și mi-o asum!”, a conchis reprezentantul echipei CS Guşoeni.