sâmbătă, aprilie 13, 2024
Fotbal Național

George Popolan a negat varianta ca Grigore Ceapă să vină din retur la Viitorul Dăeşti

1.31KVizualizari

La debutul în Liga a III-a, Viitorul Dăeşti a avut parte de un tur de campionat cu multe urcuşuri şi coborâşuri. Echipa susţinută de George Popolan a dat impresia că poate să se numere printre protagonistele Seriei a IV-a, iar asta şi datorită jucătorilor valoroşi din lot, cu meciuri inclusiv în Ligile I şi a II-a (Florin Costea, Octavian Vasile, Lucian Iordache, Leo Săraru). Din păcate, din cauza defensivei, care a încasat foarte multe goluri (nu mai puţin de 36), trupa antrenată de Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă a terminat primele 15 etape ale sezonului doar pe locul 11, cu 19 puncte în cont.
Oficialii de la Fedeleşoiu sunt convinşi însă că returul va fi mult mai bun, iar în acest sens în perioada de iarnă se vor realiza şi câteva transferuri prin care va fi întărită defensiva, în special. Primul nou-venit a fost anunţat deja, Mihai Deaconescu, care va împlini 33 de ani pe 31 ianuarie. Fundaşul central a evoluat ani buni în Liga a II-a, la echipe precum Liberty Salonta, FC Bihor, CSM Rm. Vâlcea şi altele.
La finele lui 2019, s-a vehiculat însă şi transferul lui Grigore Ceapă, care a evoluat în tur tot în Liga a III-a, la vicelidera Seriei a III-a, CSM Slatina. Acesta era văzut ca o soluţie bună pentru a întări golul creat în ofensiva dăeştenilor în cazul în care Florin Costea ar fi acceptat oferta celor de la Kanal D, de a participa la emisiunea „Survivor România”. „În eventualitatea în care Costea va pleca într-adevăr la noul reality-show, Viitorul Dăeşti îl va aduce în schimb pe Grigore Ceapă, de la CSM Slatina”, s-a spus la vremea respectivă.

„Nu ştiu nimic despre varianta Ceapă! Şi cred că primul de la Dăeşti cu care acesta trebuia să discute aş fi fost eu!”

Referindu-se la această variantă, potrivit căreia Grigore Ceapă ar fi dispus să negocieze cu Viitorul Dăeşti revenirea în Vâlcea, George Popolan a afirmat însă contrariul. „Nu ştiu nimic despre varianta Ceapă! Şi cred că primul cu care jucătorul ar fi discutat, dacă voia să discute ceva cu cineva de la Dăeşti, aş fi fost eu. E adevărat că mi l-am dorit mult la echipă şi în trecut, el fiind originar din Călimăneşti, adică dintr-o localitate vecină. Dar, din ce ştiu, Ceapă se află încă sub contract cu CSM Slatina şi nu s-a pus problema să-şi dorească să plece de acolo. Aşadar, nu e nimic adevărat în cazul lui! El nu a vorbit nimic cu mine şi nici nu văd cu cine ar fi putut să discute de la Viitorul Dăeşti”, ne-a declarat George Popolan.
„Vom face noi legitimări începând cu această lună, când se va deschide perioada oficială de transferuri, iar în acel moment se vor şti exact şi noutăţile de la Viitorul Dăeşti. Putem să spunem că un jucător e al nostru doar când şi-a pus semnătura pe contract, până atunci, sunt doar zvonuri care nu pot fi confirmate. La fel e şi în cazul celor care pleacă: nu mai fac parte din lot doar când şi-au luat transferul de la Viitorul Dăeşti. Din acest punct de vedere, ţin însă să precizez că, până în vară sau până peste un an şi jumătate, majoritatea jucătorilor se află în continuare sub contract cu echipa noastră. În privinţa componenţei lotului, vor decide doar antrenorii cine pleacă şi cine va veni nou în această iarnă, eu nu mă voi implica”, a adăugat Popolan.

La CSM Slatina, vâlcenii Grigore Ceapă şi Ovidiu Popescu sunt implicaţi direct în lupa pentru promovare în Liga a II-a

La CSM Slatina, Grigore Ceapă a marcat două goluri pentru echipa antrenată de Mihai Ianovschi, în turul Ligii a III-a. Ambele în etapa a 2-a, în meciul cu Tractorul Cetate, din deplasare, pe care formaţia din Olt l-a câştigat categoric, cu 8-0. Fotbalistul vâlcean a punctat în minutele 88 şi 90+1 (acestea fiind ultimele două goluri ale echipei sale). În acel duel, CSM Slatina a urcat scorul de la 4-0, în minutul 81, la 8-0, după ce a marcat de patru ori în ultimele 10 minute de joc. La finele turului, echipa la care evoluează Grigore Ceapă (alături de un alt vâlcean, Ovidiu Popescu) se află pe locul 2 în Seria a III-a, la egalitate de puncte cu lidera Progresul Spartac (34), dar bucureştenii au un golaveraj mai bun (39-9, faţă de 32-9 al slătinenilor). Cu siguranţă, CSM Slatina va fi implicată şi în retur în lupta pentru promovare în eşalonul superior.
Sursă foto: Facebook