marți, august 11, 2020
Fotbal Național

George Popolan, după meciul din Treapt: „Norocul a fost de partea horezenilor! Aşa e în fotbal, şi ratările fac parte din joc!”

156Vizualizari

„Din cauza unor probleme administrative”, aşa cum a declarat la final, George Popolan n-a prins primele zece minute ale derbiului Flacăra Horezu – Viitorul Dăeşti, din Treapt, de vinerea trecută, astfel că nu a văzut golul marcat de Radu Georgescu. Fondatorul echipei dăeştene a fost însă martor, ulterior, la ratările monumentale ale jucătorilor antrenaţi de Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă. „Din păcate, în prima repriză, am avut trei ocazii clare pe care nu le-am fructificat, în timp ce horezenii n-au ajuns deloc la poartă în acele 20 de minute cât noi am atacat. Acolo s-a făcut diferenţa, când am avut ocazii şi n-am înscris. Iar asta se vede întotdeauna la finele meciului, când se trage linie şi contează cine marchează mai mult. Norocul a fost de partea adversarilor. Horezenii au avut o ocazie şi au înscris, apoi au punctat din nou dintr-o lovitură liberă, după alte două şanse de gol. E mult mai uşor să joci când ai 1-0, 2-0. Dar, când e 0-1 şi nu marchezi măcar o dată din patru şanse, iar în plus mai joci şi în deplasare, în faţa unei echipe foarte bine pregătite şi experimentate, cum e Flacăra, este evident că îţi e greu să câştigi sau măcar să faci un meci nul. Dacă era 1-1 la pauză, altfel abordam a doua repriză. Dar, în loc să dăm noi, imediat după pauză am mai încasat un gol, dintr-o lovitură liberă executată senzaţional. Pe această cale, ţin să-l şi felicit pe Adi Popa, atât pentru acea execuţie frumoasă, cât şi pentru tot ceea ce face la Flacăra: se implică şi se antrenează cot la cot cu ceilalţi jucători, ceea ce e un lucru foarte greu. E dificil să pregăteşti în paralel şi echipa, şi pe tine, să mai şi joci, să-i coordonezi şi pe ceilalţi jucători din teren. Îi felicit pe horezeni pentru această victorie”, a spus Popolan.

„Lui Florin Costea nu prea i-a ieşit pasenţa la Horezu, iar din patru şanse abia a dat un gol, dar, altădată, poate că dintr-o jumătate de ocazie a marcat de două ori!”

În încheiere, George Popolan s-a referit şi la fazele litigioase din finalul meciului, când Viitorul Dăeşti a solicitat un penalti. „Ce să mai spun? Nu mai vreau să declar nimic… A fost 11 metri neacordat, pe care arbitrul l-a pus pe colţul de la colţul careului. Era 2-0 şi poate că se făcea 2-1, apoi 2-2, iar altfel se termina meciul. Nu din cauza arbitrajului am pierdut însă în Treapt, ci din cauză că n-am fructificat ocaziile mari de care am beneficiat. Ratările ne-au costat foarte mult în economia jocului. E adevărat că lui Florin Costea nu prea i-a ieşit pasenţa la Horezu, iar din patru ocazii abia a dat un gol, dar, nu-i problemă. Altădată, poate că dintr-o jumătate de ocazie a marcat de două ori. Aşa e în fotbal, ratările fac parte din joc!”, a conchis George Popolan.