luni, ianuarie 18, 2021
Fotbal Național

George Popolan: „Le mulţumim spectatorilor care au fost alături de noi la meciul important cu Craiova”

207Vizualizari

Din păcate pentru microbiştii vâlceni care au fost prezenţi la meciul Viitorul Dăeşti – FC „U” Craiova (0-2), de vinerea trecută, partida de gală cu echipa de legendă din Bănie a avut loc pe o vreme total potrivnică (a plouat aproape pe toată durata celor 90 de minute de joc, iar frigul a fost pătrunzător), aşa că spectacolul fotbalistic a avut serios de suferit, din cauza faptului că terenul de joc nu le-a permis niciuneia dintre cele două combatante să-şi pună în valoare calităţile tehnice. Cu toate acestea, jucătorii celor două echipe au depus eforturi imense şi s-au bătut aprig pentru succes, chiar dacă terenul impracticabil şi bălţile le-au creat, adesea, mari probleme cu controlul mingii.
La final, fondatorul formaţiei dăeştene, George Popolan, a ţinut să le mulţumească tuturor spectatorilor vâlceni care au îndurat ploaia şi frigul, pentru a vedea un asemenea meci de gală cu o fostă grupare de Liga I. „Într-adevăr, contrar vremii nefavorabile, au fost mulţi spectatori la acest meci şi nu putem decât să le mulţumim pentru prezenţă, pentru faptul că au ţinut să fie alături de noi. Ei nu au fost lăsaţi să urce cu umbrelele în tribună, dar au rămas pe marginea terenului până la final. Dacă timpul era mai prielnic, sunt convins că tribunele erau pline şi ar mai fi fost mulţi oameni în plus şi pe marginea terenului. Chiar şi aşa, pentru localitatea Dăeşti, dar şi pentru judeţul Vâlcea, a fost sărbătoare, pentru că a venit aici o echipă de renume a fotbalului românesc”, a spus George Popolan, fondatorul echipei Viitorul Dăeşti.

Două foste echipe de Liga I au jucat sezonul acesta la Dăeşti: ACS Poli Timişoara şi FC „U” Craiova

FC „U” Craiova a fost cea de-a doua echipă de Liga I care a evoluat în actualul sezon pe stadionul de la Fedeleşoiu, prima fiind ACS Poli Timişoara (FOTO – fază din meciul respectiv), de care elevii lui Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă au dispus cu 2-0. „Mă bucur extraordinar de mult, inclusiv pentru locuitorii comunei Dăeşti şi ai judeţului Vâlcea, că am putut găzdui un asemenea eveniment de anvergură, chiar dacă a plouat tot timpul. Dacă vremea era frumoasă, alta ar fi fost atmosfera! Aşa cum am mai spus, iată aşadar că, la Dăeşti, se pot întâmpla multe lucruri frumoase, pe lângă administraţie şi cultură! În speţă, iată că avem şi sport de bună calitate, cu mare atenţie şi cu cheltuieli puţine, mă refer la această extraordinară echipă de fotbal, în care am pus foarte mult suflet! Suntem puţini şi ne chinuim să facem lucrurile cât mai bine posibil. Încet-încet, ne-am acomodat cu fotbalul de Liga a III-a, am văzut care e atmosfera la acest nivel, şi sperăm că, pe viitor, vom aborda mai atent şi cu mai multă experienţă toate meciurile. Şi poate că şi arbitrii ne vor respecta mai mult, pentru că noi nu ne dorim, repet, decât să ni se dea ce e al nostru!”, a conchis George Popolan.