Diverse

George Popolan, mesaj către cei care transformă ansamblul folcloric „Datina”, din Dăeşti, într-o armă politică: „Lăsaţi copiii în pace!”

1.56KVizualizari

De ani buni, în comuna Dăeşti îşi desfăşoară activitatea un ansamblu folcloric numit „Datina”. Înfiinţat în 2008, de George Popolan şi profesorul Silviu Tiţa, cel care se ocupă şi acum de coordonarea acestuia, grupul e alcătuit doar din eleve. „Datina” a cucerit numeroase premii la toate festivalurile la care a participat, inclusiv prin componentele sale. Printre altele, ansamblul de la Dăeşti a câştigat locul 1 la Craiova, la Concursul de colinde „Glas de înger”, din decembrie 2017, distincţie cu care s-a mai ales şi ulterior la Făgăraş, în martie 2018, la Festivalul „Tradiţii şi Obiceiuri de Paşti în Ţara Făgăraşului”, la ambele evenimente fiind premiată şi Andra-Denisa Dincă, la secţiunea solişti.
Anul acesta, pe lângă Sărbătoarea Dăeştiului (19-21 iulie), grupul „Datina” a bifat două apariţii importante la alte sărbători din Vâlcea. Astfel, pe 4 august, fetele lui Silviu Tiţa au fost prezente la Mădulari, la „Strugurel de Mădulari”, iar pe 8 septembrie au bifat o nouă participare la Festivalul „Brâul de Aur”, de la Bărbăteşti, unde, de fiecare dată, au cucerit ropote de aplauze.

„Grupul «Datina» e o parte frumoasă a vieţii culturale a localităţii Dăeşti!”

Fondatorul ansamblului, George Popolan, regretă faptul că acesta este folosit, în ultima perioadă, ca o „armă politică” împotriva sa. „Iubesc foarte mult acest grup, mai ales că e alcătuit numai din copii din localitate. Aşa cum am promis de la înfiinţare, ansamblul s-a dezvoltat de la an la an, iar lucrurile nu se vor opri aici! Din păcate, în jurul acestuia s-au strâns anumiţi părinţi, care, crezându-se într-o luptă politică, au demarat ofensiva contra candidatului Popolan Gheorghe Valerian, la Primăria Dăeşti, din anul 2020. E vorba de doi oameni, care se văd departe, într-o zare care nu există, ce s-au implicat mai nou şi în politică, mergând pe străzile localităţii şi spunând multe lucruri neadevărate. Le transmit că au început bătălia cam devreme şi le recomand să scrie pe reţelele de socializare ceea ce e adevărat! Acest grup a fost creat de mine, împreună cu profesorul Silviu Tiţă. L-am susţinut şi îl voi sprijini în continuare. Voi susţine însă doar copiii, fără acei părinţi care nu înţeleg că politica e una, iar ansamblul e cu totul altceva. «Datina» e o parte frumoasă a vieţii culturale a localităţii Dăeşti, dar, îmi aduc aminte că la începuturile acestuia, în 2008, când aceşti părinţi nici măcar nu ştiau despre ce e vorba, mergeam mereu cu copiii şi le plăteam deplasările din propriul meu buzunar. Iar copiii au realizat lucruri minunate de-a lungul anilor! Profesorul Silviu Tiţa e un om foarte respectat, care şi-a sacrificat de multe ori timpul liber şi familia, tot ceea ce a însemnat viaţă personală, pentru acest grup. Am creat un ansamblu frumos şi vrem să-l ajutăm în continuare, chiar dacă unii părinţi nu mai vor! De aceea, mesajul meu pentru aceştia e unul singur: «lăsaţi copiii în pace şi pe profesorul lor!» Cum şi eu, ca părinte, îmi las copilul în grija dascălilor, aşa să facă şi ei! Grupul poate fi susţinut mai mult pe viitor, dar nu mai e posibil acum din cauza anumitor oameni care şi-au manifestat dorinţa de a face politică”, a subliniat Popolan.

„Dovezi că am făcut lucruri bune sunt pretutindeni în comună, în proiectele pe care le-am realizat!”

„Din păcate, aceştia au început să împroaşte cu noroi într-o organizaţie construită de mine încă din anul 2006, care a fost mereu alături şi va fi şi în continuare alături de cetăţeni. Şi am demonstrat asta! Pentru a-i convinge pe toţi de acest lucru, nu trebuie decât să privim obiectiv în localitatea Dăeşti, pentru că se vede exact ce s-a făcut bine! Nu cred că trebuie să mai vină cineva acum, după 13-14 ani de când sunt implicat în viaţa socială a comunei şi 7 ani activi în administraţie, să mă înveţe cum stau lucrurile. Localitatea şi-a schimbat radical faţa după 2012, nu e deloc aşa cum am citit pe o reţea de socializare, care spune că lucrările au început acum, că e campanie electorală. Le transmit tuturor că, la Dăeşti, lucrările au început din anul 2012, iar de atunci au mai fost, probabil, încă 10 rânduri de alegeri – de toate tipurile! – şi s-a lucrat în continuu. Din fericire, mai sunt şi alţi cetăţeni de bună credinţă, care mă sună şi îmi spun că n-are rost să mă cobor la nivelul oamenilor care mă atacă, deoarece dovezi că am făcut lucruri bune sunt pretutindeni în comună, în proiectele pe care le-am realizat!”, a încheiat George Popolan.