vineri, mai 7, 2021
Fotbal Național

George Popolan (Viitorul Dăeşti): „Din punctul meu de vedere, Liga a III-a nu se mai poate relua!”

492Vizualizari
Bucuria de a evolua în Liga a III-a a fost de scurtă durată pentru fotbaliştii şi oficialii de la Viitorul Dăeşti, echipă aflată la primul sezon în care participă într-un eşalon naţional, după promovarea istorică din vara trecută. Campionatul s-a întrerupt în martie, după ce s-a disputat prima rundă din retur, iar şansele de a se mai relua sunt aproape de zero! De această părere este şi George Popolan, fondatorul echipei de la Fedeleşoiu, omul care a făcut posibilă ascesiunea până în Liga a III-a.
„Din punctul meu de vedere, e evident că sezonul actual, cel puţin în Liga a III-a, nu se mai poate relua! În plus, nici varianta vehiculată, de a împărţi echipele din serii în două grupe, play-off şi play-out, nu e bună şi nu cred că e normal să fie pusă în aplicare. Până la urmă, nu se pot schimba regulile în timpul jocului, cum se spune. În plus, şi din punct de vedere financiar, ar fi vorba de nişte cheltuieli pe care nu ni le mai putem permite în prezent. Toţi jucătorii noştri se află într-o stare bună şi sunt foarte dornici de a reveni pe teren, dar, din păcate, acest lucru nu mai e posibil”, a subliniat George Popolan.

Cum să mai programezi încă 14 runde când urmează o vară caniculară? Sau cum să oferi dreptate şi echitate, dacă împarţi acum participantele în două grupe valorice – mult vehiculatul sistem cu play-off şi play-out?

Iar fondatorul echipei de fotbal de la Fedeleşoiu are mare dreptate! Până la urmă, cum să mai programezi încă 14 runde când urmează o vară caniculară? Sau cum să te gândeşti că poate exista dreptate şi echitate dacă împarţi acum participantele în două grupe valorice – mult vehiculatul sistem cu play-off şi play-out? Cât despre virusul transmis din China (ce are o „calitate” nedorită, fiind extrem de contagios), e foarte puţin probabil ca acesta să fie eradicat în următoarea lună, astfel încât să se poată juca fotbal la nivel de seniori, din nou, fără a mai exista riscul răspândirii lui? Este greu de crezut aşadar că, din iunie (sau măcar din iulie!), în România vor mai apărea doar câteva cazuri de Covid-19 pe zi, iar de morţi se va mai vorbi precum în poveşti – „a fost odată ca niciodată” – pentru ca sezonul 2019-2020 să se reia fără probleme.
După 16 etape, Viitorul Dăeşti se află pe locul 11 în Seria a IV-a, cu 20 de puncte în cont, la fel ca şi formaţia de pe poziţia a 10-a, Fortuna Becicherecu Mic, timişenii având însă un golaveraj mai bun: +3, faţă de –4, al trupei antrenate de Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă.