Fotbal Național

George Popolan (Viitorul Dăeşti): „Întărirea defensivei e o prioritate, dar mai avem nevoie şi de câţiva jucători tineri valoroşi, precum şi de un mijlocaş”

305Vizualizari

George Popolan a anunţat, încă de la finele turului, că Viitorul Dăeşti se va întări în această pauză de iarnă. Fondatorul echipei de la Fedeleşoiu, care s-a aflat şi în spatele ascensiunii acesteia, până la nivelul Ligii a III-a, a spus că principalul compartiment unde e nevoie de completări va fi defensiva. În plus, Popolan afirmă însă că Viitorul Dăeşti mai are nevoie şi de un mijlocaş de creaţie, dar şi de alţi câţiva tineri fotbalişti valoroşi.
„Bineînţeles că trebuie să ne mai întărim pe linia de fund, e prioritar acest lucru, dar mai avem nevoie şi de juniori buni! În defensivă, va veni Mihai Deaconescu, dar el e doar unul dintre cei patru fundaşi ai unei echipe. Din acest punct de vedere, nu trebuie uitat că, în tur, am jucat cu un singur apărător veritabil, ceilalţi fiind adaptaţi, aşa că ne trebuie cel puţin trei noutăţi. Pe de altă parte, şi la mijloc parcă ne cam lipseşte totuşi cineva care să direcţioneze mingile mai bine spre atacanţi. Dar asta se va rezolva probabil şi dacă vom aduce fundaşi buni. În tur, în condiţiile în care linia de fund era precară, am fost nevoiţi să jucăm foarte jos şi nu prea am reuşit să construim. Dacă vom sta bine în defensivă, meciurile vor fi mai simplu de abordat. Mijlocaşii nu vor mai avea nevoie să coboare în spate, după mingi, cum s-a întâmplat până acum, ci vor primi pase în siguranţă şi se vor concentra pentru a construi. Până acum, a existat teama că dacă greşesc şi pierd mingile vom lua gol!”, a subliniat George Popolan.

„Ştiu ce înseamnă să nu fii plătit! Am jucat fotbal, dar m-am lăsat tocmai din cauză că nu ni se dădeau banii cuveniţi, oficialii ne minţeau în continuu…”

Oficialul a ţinut să-i asigure încă o dată pe vâlceni că la Viitorul Dăeşti există seriozitate, de aceea speră că şi jucătorii vor alege să vină la Fedeleşoiu, în Liga a III-a. „Sper că vom avea o creştere valorică prin aducerea a 3-4 fotbalişti buni în pauza competiţională şi sunt sigur că vor fi mulţi care îşi vor arăta disponibilitatea să vină la Dăeşti, deoarece au văzut că aici există seriozitate. Nu a fost vorba că nu ne prezentăm la barajul de promovare, nici că ne desfiinţăm după primele trei etape sau că după patru runde ni se taie curentul şi mai ştiu eu ce altceva ni se mai putea întâmpla. Am trecut cu bine peste toate aceste faze, ne-am onorat cu brio şi salariile jucătorilor, care sunt cu toate drepturile la zi. Ţin să-i asigur pe toţi că atâta timp cât voi fi aici, la această echipă, ei vor fi plătiţi la zi, pentru că eu ştiu ce înseamnă să nu fii plătit. Am jucat fotbal, am promovat două echipe la Liga a III-a, dar m-am lăsat tocmai din cauză că nu ni se dădeau banii cuveniţi, iar oficialii ne minţeau în continuu… M-am lăsat de fotbal şi m-am apucat de ceea ce am făcut în viaţă până acum! Am revenit în fenomen de plăcere şi voi practica acest sport cât voi mai putea, la Liga a V-a, la Oltul Dăeşti, iar în plus mă voi implica şi la echipa de Liga a III-a, cu câtă putere voi avea, pentru că îmi place enorm fotbalul! Iar când faci lucrurile de plăcere, de foarte multe ori îţi ies aşa cum trebuie, pentru că nu ai niciun fel de interes, iar totul vine de la sine. Iar când porţi o discuţie cu cineva, o faci din suflet! Jucătorii care sunt la Dăeşti au văzut şi au simţit asta!”, a încheiat George Popolan, care s-a declarat mândru şi de faptul că, în tur, lotul a fost alcătuit în proporţie de 99 la sută din vâlceni.