Fotbal Național

George Popolan (Viitorul Dăeşti): „Şi noi, şi Flacăra Horezu, am arătat că Vâlcea poate să aibă două echipe în primele 5-6 locuri din Liga a III-a”

171Vizualizari

Chiar dacă a marcat 12 goluri în primele cinci runde ale sezonului, la fel ca şi lidera FC „U” Craiova 1948, Viitorul Dăeşti se află pe o poziţie net inferioară faţă de formaţia din Bănie, în ierarhia Seriei a IV-a. Iar asta din pricina apărării, care a încasat nu mai puţin de 10 „boabe”, capitol la care doar ultimele două clasate, ACS Poli Timişoara şi Gilortul Tg. Cărbuneşti, sunt mai slabe (cu 13 goluri primite) decât campioana Vâlcii.
„Faptul că marcăm cel puţin un gol pe meci, ar trebui să ne aducă mai multe puncte în clasament, dar, din păcate, avem probleme cu golurile încasate, capitol unde am primit foarte multe. Suntem printre echipele cu cea mai slabă apărare. Dacă am fi luat cu 2-3 goluri în minus, aveam acum 12 puncte. Dacă am fi câştigat sâmbăta trecută, cu Fortuna Becicherecu Mic, eram pe locul 3 în clasament, şi nu cred că era deloc o surpriză. Pentru că, după jocul prestat, acolo ne e locul, pentru că jucăm bine şi am arătat că merităm să fim acolo”, ne-a declarat George Popolan, cel care a stat în spatele performanţelor echipei Viitorul Dăeşti din ultimii ani.

„Dacă am fi încasat şi noi doar 3 goluri, eram pe primul loc, alături de Craiova!”

„Prin rezultatele bune pe care şi noi, şi Flacăra Horezu le-am obţinut până în prezent, am arătat că judeţul Vâlcea poate să aibă două echipe în primele 5-6 poziţii ale ierarhiei. Iar asta pentru că acolo ne este locul, în acest moment, dacă e să ţinem cont de cum a decurs campionatul până acum. Dacă ne uităm în clasament, aproape toate echipele sunt întinse pe câteva puncte. Binenţeles că ştiam că Craiova şi Horezu vor fi acolo sus! Flacăra are o trupă mult mai experimentată decât a noastră, iar în plus beneficiază şi de experienţa pe care a acumulat-o în sezonul trecut. Echipa din Treapt are mulţi jucători cu experienţă şi o apărare foarte bună, iar asta se vede şi din golurile puţine primite, doar 3, pe când noi avem 10. Dacă am fi încasat şi noi doar 3 goluri, eram pe primul loc, alături de Craiova, cu maximum de puncte”, a încheiat Popolan.