Administrație

Gheorghe Dinculescu a introdus încă 1,1 km de conductă de apă în cele trei sate din Mălaia şi a realizat câte 900 de metri de trotuare şi rigole

398Vizualizari
În ultima perioadă, în comuna Mălaia, s-au derulat o serie de lucrări importante pentru locuitori, care au fost realizate cu fonduri din bugetul primăriei. În acest sens, primarul Gheorghe Dinculescu a dezvăluit că investiţiile au vizat introducerea conductei de apă şi realizarea de trotuare şi rigole în mai multe zone. „Pot să spun că încheiem anul 2022 cu bine în ceea ce priveşte investiţiile. Pe lângă proiectele pentru care am obţinut finanţare de la Guvern sau prin alte programe, am mai executat şi alte lucrări importante pentru comunitate, cu bani din bugetul local. În acest sens, în ultima perioadă, am introdus 1100 de metri de conductă de apă în cele trei sate, Ciunget, Sălişte, Mălaia. Este vorba de străzi pe unde n-a mai fost deloc reţea de alimentare cu apă până în prezent, deci era nevoie să derulăm aceste investiţii. Pe de altă parte, am mai realizat câte 900 de metri de trotuare şi rigole, în Sălişte şi Mălaia”, a spus Gheorghe Dinculescu.
Alesul PSD a mai precizat că a aşteptat o rectificare importantă la finele anului trecut, pentru a compensa atât cheltuielile cu realizarea investiţiile mai sus amintite, cât şi banii alocaţi din bugetul local pentru drepturile persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor acestora. „Pentru a veni cu plăţile la zi, am achitat peste 160 de mii de lei din fondurile primăriei pentru persoanele cu dizabilităţi. Aceşti bani puteau fi îndreptaţi către investiţii în localitate, dacă Guvernul ar fi compensat sumele pe care le-am alocat din bugetul local. Tocmai de aceea, ne-am confruntat cu riscul de a nu putea să încheiem 2022 pe zero, în speţă, de a rămâne cu datorii, în special către furnizorii de servicii. Dar ne-am asumat acest lucru, preferând să le achităm drepturile cuvenite persoanelor cu dizabilităţi, pentru că acestea chiar aveau nevoie de ajutor la final de an, în pragul sărbătorilor”, a încheiat primarul din Mălaia, Gheorghe Dinculescu.