sâmbătă, aprilie 13, 2024
Administrație

Gheorghe Dinculescu a obţinut 10 milioane de lei de la Guvern pentru realizarea reţelei de canalizare în satul Mălaia

493Vizualizari
La mijlocul lunii iulie, Ministerul Dezvoltării a alocat suma de 10 milioane de lei, prin programul „Anghel Saligny”, pentru reţeaua de canalizare menajeră din satul Mălaia. Potrivit primarului Gheorghe Dinculescu, suma aprobată nu acoperă însă toată valoarea investiţiilor din proiect.
„Pentru sistemul de canalizare din satul Mălaia, am primit doar o parte din bani, în speţă, 10 milioane de lei, estimarea noastră fiind de 13,5 milioane. Vom începe lucrările cu banii pe care îi avem la dispoziţie, urmând ca diferenţa s-o obţinem, ulterior, din alte fonduri guvernamentale, până ce vom extinde reţeaua în toate zonele pe care le-am inclus în proiect. Vom introduce conducta pe strada principală, urmând ca apoi să ne îndreptăm şi către arterele secundare, dar încă nu ştim exact câţi kilometri vom putea realiza. Vom face o staţie ultramodernă de epurare a apelor uzate, în containere şi cu un sistem special de evacuare, pentru că, la Mălaia, situaţia e destul de delicată din acest punct de vedere, din pricina lacului Brădişor”, a spus Gheorghe Dinculescu.
Alesul PSD a mai precizat că investiţia va fi utilă nu doar pentru locuitori, ci şi pentru turiştii care vizitează localitatea. „Sistemul de canalizare menajeră din satul Mălaia va deservi în jur de 1000 de locuitori, dar trebuie să punem în calcul şi pensiunile, aşa că numărul beneficiarilor creşte. Pentru că localitatea are parte de vizitatori în fiecare zi, în special la sfârşit de săptămână. De aceea, ne bucură enorm că am obţinut finanţare de la Guvern pentru investiţia în reţeaua de canalizare, precum şi pentru reţeaua de apă din satul Mălaia! Pe această cale, ţin să mulţumesc celor care ne-au sprijinit pentru obţinerea fondurilor, iar în primul rând mă refer la Constantin Rădulescu, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. E un lucru foarte bun pentru localitatea noastră că se vor realiza aceste lucrări prin «Anghel Saligny», pentru apă şi canalizare”, a încheiat Gheorghe Dinculescu.