marți, decembrie 1, 2020
Administrație

Gheorghe Dinculescu (PSD) a găsit rapid o soluție pentru modernizarea comunei Mălaia: impozitarea corectă a obștilor de moșneni!

295Vizualizari
Pe 27 septembrie, Gheorghe Dinculescu (PSD) a reușit să câștige competiția pentru funcția de primar al localității Mălaia, grație experienței profesionale și a programului electoral bazat, în special, pe revitalizarea turismului montan și susținerea mediului de afaceri privat și a crescătorilor de animale.
„Malaia suferă, de mult timp, din multe puncte de vedere. Are peisaje superbe, obiectice turistice numeroase dar… Nu avem apă potabilă. Apa este dusă la fiecare locuință, dar este doar menajeră. Avem nevoie de stație de clorinare, de apă tratată, bună de băut. Pensiunile, hotelurile nu vor mai putea funcționa, dacă nu vor avea apă potabilă. Canalizarea, de asemenea, trebuie realizată, de vreme ce suntem în secolul 21. Voi extinde și moderniza căminul cultural din Mălaia. Nu este normal ca, având un ansamblu folcloric, să nu poți desfășura spectacole la tine acasă, în condiții optime. Cetățenii trebuie să aibă un spațiu adecvat și pentru o nuntă, un botez ori o petrecere. La Mălaia, trebuie deschis urgent și un cabinet stomatologic”, a dezvăluit Gheorghe Dinculescu.

„Avem un gol alpin de sute de hectare. Nu este normal ca asta să nu aducă bani în bugetul local”

„De asemenea, trebuie sprijiniți mai mult investitorii locali. Ei sunt motorul bugetului localității. Majoritatea firmelor de la noi se bazează pe prelucrarea lemnului. Aș avea o rugăminte pentru ei, să se axeze și pe produsul finit, nu doar pe comercializarea materiei prime. Trebuie să acceseze fonduri pentru linii tehnologice performante, care îi vor ajuta să aibă un profit mult mai mare. Avem crescători de ovine și bovine care se duc să închirieze pășuni la obști sau în alte localități, pentru că cele din Mălaia au fost deja închiriate pentru alții. Asta nu e deloc normal și o voi rezolva. Avem un gol alpin de sute de hectare. Nu este normal ca asta să nu îți aducă bani în bugetul local. Veniturile la primărie se pot mări și prin calcularea corectă a impozitelor la obștile de moșneni. Adică, toată lumea trebuie să înțeleagă că am vrut să fiu primar pentru a face din Mălaia o localitate frumoasă, și nu doar pentru a ocupa un fotoliu”, a încheiat noul primar din comuna Mălaia, social-democratul Gheorghe Dinculescu.