sâmbătă, iunie 6, 2020
Administrație

Gheorghe Dumbravă a scos la licitaţie proiectul de extindere şi modernizare a şcolii gimnaziale din Stoeneşti

267Vizualizari
Primarul Gheorghe Dumbravă şi-a propus să extindă şi să modernizeze şcoala gimnazială din centrul comunei Stoeneşti, iar pentru această investiţie a obţinut suma de 500 de mii de euro, prin POR. Potrivit alesului PNL, la începutul acestui an, au fost adjudecate, în SICAP, lucrările de proiectare, iar în perioada următoare va fi desemnată şi firma câştigătoare a lucrărilor de execuţie.
„Iniţial, am scos la licitaţie la pachet proiectarea şi execuţia, dar, de două ori la rând, nu a depus nimeni nicio ofertă. Constructorii nu s-au înghesuit, din cauză că nu au prea înţeles proiectul, deoarece e vorba de o investiţie foarte mare pe POR. În aceste condiţii, am fost nevoiţi să scoatem la licitaţie prima oară doar proiectarea, iar în aprilie a fost aleasă firma câştigătoare. Mai departe, ne vom ocupa de licitaţia de execuţie a lucrărilor şi sperăm să nu fie contestaţii, astfel încât proiectul să fie adjudecat cât mai repede. În vară sau chiar mai devreme, vom putea să inaugurăm şi acolo investiţia, nici nu mă gândesc să mai întârziem”, a subliniat alesul PNL.

Unitatea va dispune de încă trei săli de clasă, iar clădirea va fi izolată termic şi vor fi schimbate integral instalaţiile electrice şi sanitare

Gheorghe Dumbravă a explicat apoi şi în ce constă investiţia de la respectiva unitate de învăţământ. „În primul rând, ar fi vorba de o extindere a şcolii cu încă trei săli de clasă. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte lucrările de modernizare, clădirea va fi izolată termic şi se vor schimba integral instalaţiile electrice şi sanitare. Apoi, vom mai realiza un gard împrejmuitor a celor 3000 de metri pătraţi pe care se află şcoala şi curtea acesteia, unde vom amenaja alei, spaţii verzi şi vom monta câteva băncuţe. În plus, tot în incinta curţii, vom face şi 7 locuri de parcare”, a adăugat primarul din Stoeneşti.

Pe perioada derulării lucrărilor, cei aproximativ 200 de elevi vor fi mutaţi temporar la fosta şcoală din satul Dobriceni

În încheiere, alesul PNL a reamintit faptul că, în perioada derulării lucrărilor de la şcoala din centrul comunei, toţi elevii vor învăţa în fosta unitate din satul Dobriceni. „Îmi doresc ca licitaţia de la şcoală să fie adjudecată cât mai repede, în ideea că trebuie să profităm la maximum de perioada de vară, ca să începem lucrările de modernizare. Suntem pregătiţi sută la sută să-i mutăm pe cei aproximativ 200 de elevi în fosta şcoală de la Dobriceni. În cazul în care vom constata, împreună cu doamna directoare, că va fi aglomeraţie, aceştia vor învăţa în două ture: clasele I-IV – dimineaţa, iar V-VIII – după amiaza. Cu siguranţă, având în vedere spaţiile disponibile pe care le avem în localitate, nu vom avea probleme pentru a le asigura elevilor un loc unde să urmeze cursurile şcolare. Ar fi culmea ca, după ce s-au închis toate celelalte unităţi – la un moment dat, erau 5 în comună! – să nu găsim acum una unde să-i mutăm temporar pe copii. Ca exemplu, şcoala de la Piscu Mare, care e situată chiar lângă căminul cultural din satul respectiv, e mare cam cât un liceu din Rm. Vâlcea! Am hotărât însă să-i mutăm pe elevi la Dobriceni, pentru că cei mai mulţi sunt de acolo, aşa că e mai simplu să-i transportăm cu microbuzul pe ceilalţi, din restul satelor”, a conchis primarul PNL din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.