duminică, aprilie 14, 2024
Administrație

Gheorghe Dumbravă aşteaptă finanţare pentru introducerea reţelei de gaze naturale în comuna Stoeneşti (pe o lungime de 42,5 km)

1.06KVizualizari
Primarul din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă, speră că investiţiile în reţelele de gaze naturale vor fi prioritare pentru noul guvern PNL – PSD – UDMR, iar tot mai multe proiecte vor beneficia de finanţare prin programul „Anghel Saligny”. Pentru introducerea acestei utilităţi în localitatea pe care alesul PNL o administrează, Gheorghe Dumbravă a pus la punct un parteneriat cu omologii săi din Bărbăteşti (Constantin Bănacu) şi Costeşti (Toma Peştereanu). La Stoeneşti, sistemul de gaze naturale ar urma să fie realizat pe o lungime de 42,5 km. „Am făcut primele demersuri pentru introducerea reţelei de gaze naturale încă din perioada FDI, proiectul a fost declarat eligibil, dar fără finanţare. Am mers apoi cu documentaţia la CNI, dar tot degeaba. Noul program «Anghel Saligny» a devenit acum noastră speranţă pentru a realiza această investiţie”, a afirmat Gheorghe Dumbravă.

Peste 95 la sută din gospodăriile din Stoeneşti au depus cereri pentru racordarea la reţeaua de gaze naturale

Dorinţa liberalului de a introduce reţeaua de gaze naturale în Stoeneşti este proporţională cu a locuitorilor, care nu concep să mai aştepte prea mult pentru a beneficia şi de această utilitate. În acest sens, primarul din Stoeneşti a reamintit faptul că peste 95 la sută din gospodării au depus cereri de branşare la sistem, după ce investiţia va fi gata. „Am fost foarte surprins să constat că foarte mulţi locuitori s-au interesat cum se pot înscrie pentru a beneficia de această utilitate. Astfel, din cele aproape 1800 de gospodării din localitate, numărul celor care vor fi branşate la reţeaua de gaze depăşeşte 95 la sută. E un lucru care m-a făcut să fiu şi mai hotărât să introduc conducta în Stoeneşti! E un fapt bun că sunt atâtea solicitări, mai ales că, prin ghidul de finanţare, eram obligaţi să avem cel puţin 1000 de branşări. Asta înseamnă că investiţia va fi şi avantajoasă pentru firma care va concesiona serviciul de gaze naturale de la Stoeneşti”, a precizat Gheorghe Dumbravă.
În încheiere, alesul PNL a dezvăluit că pentru realizarea proiectului a cheltuit peste 200 de mii de lei. „M-a costat o spinare de bani, ca să zic aşa, să fac documentaţia de gaze naturale! Bani pe care puteam să-i aloc pentru altceva, dar am preferat să mă înham şi la acest proiect de viitor. Să nu zică locuitorii că tocmai primarul lor nu vrea să bage gaze! Sper să nu fi aruncat banii pe fereastră, iar proiectul depus de ADI Stoeneşti – Bărbăteşti – Costeşti să beneficieze de finanţare. Investiţiile în reţelele de gaze naturale s-au aflat pe buzele tuturor în campania electorală de anul trecut, dar, după aceea, nimeni nu a mai spus nimic. Repet, sper ca situaţia să se schimbe odată cu lansarea programului «Anghel Saligny»”, a conchis primarul PNL din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.