miercuri, ianuarie 20, 2021
Administrație

Gheorghe Dumbravă (primar Stoeneşti): „Cât timp voi fi în funcţie, reţeaua de apă din comună va fi administrată doar de primărie! Le-am promis locuitorilor că vor beneficia de această utilitate la cel mai mic preţ”

162Vizualizari
Comuna Stoeneşti dispune de una dintre cele mai moderne reţele de apă, aceasta urmând a fi dată în folosinţă în curând, după finalizarea investiţiilor ce se derulează în prezent în localitatea administrată de primarul Gheorghe Dumbravă. Tocmai de aceea, alesul PNL a făcut toate demersurile necesare pentru a repara malul de lângă gospodărirea şi bazinele de apă din zona Jgheaburi, unde s-a produs, în urmă cu câteva luni, o gravă alunecare de teren. Pentru lucrările de consolidare a zonei, comuna Stoeneşti a obţinut 2,8 milioane de lei de la Guvern, pe situaţii de urgenţă.
Gheorghe Dumbravă a precizat că bazinele de apă de la Jgheaburi au o capacitate de 400 mc, iar în cazul în care ar fi distruse de alunecarea de teren toată comuna riscă să rămână fără această utilitate. „Deocamdată, sistemul de apă încă nu e funcţional, dar, pe viitor, dacă nu intervenim acum, pentru a repara malul unde s-a produs alunecarea de teren, s-ar putea produce un dezastru, iar o lucrare de nota 100 va fi distrusă dintr-o neglijenţă. Aşa cum am mai declarat, dispunem de una dintre cele mai moderne reţele de alimentare cu apă, izvoarele fiind în drenuri. În sursa de la Jgheaburi, avem apă din belşug, de cea mai bună calitate, pentru a alimenta nu doar comuna Stoeneşti. Iar asta fără costuri prea mari, pentru că apa vine prin cădere. Cât timp voi fi primar, reţeaua va fi administrată numai de primărie! N-o voi ceda către Apavil, pentru că le-am promis locuitorilor că vor beneficia de această utilitate la cel mai mic preţ. De aceea, am înfiinţat deja şi o societate la nivelul localităţii, pentru administrarea sistemului de apă”, a afirmat primarul PNL din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.