joi, februarie 25, 2021
Administrație

Gheorghe Gîngu a acordat o atenţie deosebită persoanelor cu handicap şi însoţitorilor acestora din Bujoreni, cărora le-a achitat drepturile la zi

250Vizualizari

Luna trecută, Guvernul Viorica Dăncilă a aprobat o hotârâre prin care a alocat suma de 1,4 miliarde de lei, în total, mai multor primării din ţară, pentru echilibrarea bugetelor proprii. Printre cele 48 de UAT-uri din Vâlcea care au beneficiat de fonduri din partea Ministerului Finanţelor Publice (din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată), s-a numărat şi comuna Bujoreni. Localitatea administrată de primarul Gheorghe Gîngu a primit 487 de mii de lei, despre care alesul PSD a afirmat că vor fi îndreptaţi, în mare parte, către plata drepturilor către persoanele cu handicap şi ale însoţitorilor acestora.
„De-a lungul anului, am acordat o atenţie deosebită oamenilor cu dizabilităţi şi le-am achitat mereu banii la zi, pentru că ştiam că au mare nevoie de bani. Am lăsat alte lucruri neplătite pentru a le repartiza acestora sumele necesare, pentru că aşa ne obligă legea. Ne-am străduit din răsputeri să achităm drepturile persoanelor nevoiaşe, deşi am întârziat alte plăţi către furnizori, prestatori de servicii etc. Ba chiar am alocat oamenilor cu dizabilităţi şi banii destinaţi unor investiţii! Aşa cum s-a întâmplat, de exemplu, când ni s-a returnat suma de 200 de mii de lei, după ce am achiziţionat un buldoexcavator, prin GAL Castra Traiana, de la AFIR Craiova. Şi acea sumă, tot către persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora s-a dus! Ne-am descurcat greu din acest punct de vedere, situaţia a fost extrem de complicată, mai ales după ce, în primăvară, ni s-a dat de la bugetul statului doar circa 60 la sută din suma totală necesară pentru oamenii cu dizabilităţi. Trebuia să primim ceva din urmă, acum, la rectificare, ca să fim în continuare la zi cu drepturile acestora”, a spus primarul social-democrat din Bujoreni, Gheorghe Gîngu.
În încheiere, acesta a menţionat că, pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, Primăria Bujoreni are nevoie de 380 de mii de lei în fiecare lună, adică aproximativ 4,5 milioane de lei pe an.