Diverse

Gheorghe Gîngu a organizat un simpozion istoric, la împlinirea a 631 de ani de la prima atestare documentară a comunei Bujoreni

501Vizualizari
Duminică, 8 ianuarie, Primăria Comunei Bujoreni şi Direcţia Judeţeană de Cultură au organizat prima ediţie a simpozionului „Bujoreni în hrisovul lui Mircea cel Bătrân”, un eveniment festiv prilejuit de împlinirea a 631 de ani de la prima atestare documentară a acestei localităţi. Manifestarea s-a desfăşurat în sala Căminului Cultural din satul Gura Văii, unde alesul PNL a reiterat importanţa acestei zile istorice pentru comunitatea locală. În urmă cu peste şase secole, într-un act care poartă pecetea şi semnătura domnitorului Ţării Româneşti, Mircea cel Bătrân, a fost atestată atât existenţa judeţului Vâlcea, cât şi a comunei Bujoreni, prin satele Bogdăneşti şi Bojorani.
„Pe 8 ianuarie 1392, Mircea cel Bătrân a autentificat pentru prima oară existenţa a două sate care fac parte din frumoasa noastră localitate Bujoreni. Aceasta este abia prima ediţie a manifestării şi ne dorim ca, pe viitor, s-o îmbunătăţim şi să reuşim să aducem alături de noi cât mai mulţi oameni şi cât mai multe personalităţi vâlcene, care să fie aproape de comunitatea din Bujoreni”, a transmis Gheorghe Gîngu.
Cu această ocazie, a avut loc şi o slujbă religioasă, oficiată de trei preoţi. Pe lângă istorici, evenimentul de la Bujoreni a mai fost onorat şi de prezenţa a doi parlamentari PNL, în speţă, a senatoarei Claudia Mihaela Banu şi a deputatului Laurenţiu Cazan, precum şi a subprefectului Victor Stănculescu, cărora Gheorghe Gîngu a ţinut să le mulţumească pentru participare.
La final, fostul arbitru de fotbal Nicolae Dinescu l-a premiat pe primarul din Bujoreni cu o diplomă şi o medalie, subliniind faptul că, tot în 2023, se împlinesc şi 50 de ani de la singurul trofeu naţional cucerit de Chimia Rm. Vâlcea: Cupa României.