miercuri, ianuarie 27, 2021
Diverse

Gheorghe Gîngu respectă valorile din Bujoreni. Social-democratul a premiat personalităţile marcante ale localităţii!

327Vizualizari

Pe 31 august şi 1 septembrie, a fost sărbătoare la Bujoreni, cu prilejul Zilelor Comunei. La acest eveniment, primarul Gheorghe Gîngu a avut invitaţi de marcă din muzica românească. Printre numele mari care au concertat în comuna de lângă Râmnic s-au numărat 3 Sud Est şi Andreea Antonescu (fosta membră a trupei „Andre”). În plus, locuitorii i-au mai admirat pe Cosmin t-Short, Florin Vasilică şi Grupul „Teleormanul”, DJ Adrian Ciocoşi, Giony Talent, Elena Ghiţulete, Denisa Ana Palita, Tatiana Mărcoianu şi Elvira Tănăsie. Manifestările au avut loc, ca de obicei, într-un cadru natural unic, în speţă, pe scena amplasată în aer liber, la Muzeul Satului. Cu acest prilej, primarul a recompensat şi cele mai reprezentative persoane ale localităţii sale, printre care şi fosta mare portăriţă de handbal Luminiţa Huţupan-Dinu, dar şi pe profesorii care au adus contribuţii deosebite la dezvoltarea sistemului din învăţământul local şi românesc.
„Am reluat tradiţia în ceea ce priveşte Zilele Comunei Bujoreni în urmă cu doi ani, iar locuitorii au apreciat acest lucru. În ceea ce-i priveşte pe dascăli, le-am premiat pe doamnele Teodorescu, Roman şi Tufişi, dar şi pe domnul profesor Viorel Costache. Pe de altă parte, am recompensat financiar şi 7 cupluri de aur. Trebuie să descoperim şi să ne arătăm respectul şi aprecierea pentru toţi cei care au făcut ceva frumos în carieră, pentru comunitatea lor sau la un nivel mai înalt”, a precizat Gîngu.
„Sperăm să rezolvăm problemele cu care ne confruntăm în această perioadă, de aceea, aşteptăm rectificarea bugetară anunţată de Guvern. În primul rând, ca să ne fie repartizată suma de care mai avem nevoie până la finele anului pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora. În primăvară, ni s-au dat de la bugetul statului doar 60 la sută din totalul banilor pentru oamenii nevoiaşi şi sperăm ca acum să primim diferenţa. Până în prezent, ne-am descurcat cu brio din acest punct de vedere, n-am avut nicio zi de întârziere la plata persoanelor aflate în dificultate. Ba chiar le-am şi acordat drepturile cu prioritate, am lăsat alte lucruri neplătite pentru a le achita lor banii de care aveau nevoie”, a încheiat primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu.