duminică, decembrie 5, 2021
Administrație

Gheorghe Gîngu va construi un nou sediu pentru Primăria Bujoreni. Proiectul se află de mai mult timp la CNI

140Vizualizari
Printre proiectele pe care Gheorghe Gîngu le-a depus de mai mult timp la CNI se numără și cel de construire a unui nou sediu pentru Primăria Bujoreni. Clădirea va fi amplasată într-o altă zonă din localitate și va fi mult mai modernă și mai spațioasă decât cea actuală. „Noul complex administrativ din Bujoreni se află în lista-sinteză la CNI, deci se numără printre proiectele pentru care se va aproba finanțarea. Ne aflăm pe ultima sută de metri cu documentația, după care vom aștepta aprobarea indicatorilor și ca investiția să fie scoasă la licitație”, a anunțat primarul Gheorghe Gîngu.
Alesul PNL spune că noul sediu al Primăriei Bujoreni va fi unul modern și dintr-un alt punct de vedere. În acest sens, Gheorghe Gîngu și-a propus să obțină finanțare europeană pentru eficientizarea energetică a clădirii. O investiție asemănătoare va fi realizată și la noua școală din satul Gura Văii, acolo unde, pe viitor, vor învăța toți cei aproape 400 de elevi din localitate.
„Aşa cum am mai anunțat, încercăm să obţinem fonduri pentru un proiect de eficientizare energetică a școlii de la Gura Văii. Momentan, ghidurile europene nu ne prea ajută, dar vom depune documentația și pe PNRR. Din câte am înțeles, noul program de investiții gândit de Uniunea Europeană dispune de mai multe axe de finanțare care se bazează pe tehnologie verde, dar trebuie să mai așteptăm puțin. Tot astfel, vom încerca să obținem bani prin PNRR și pentru eficientizarea energetică a noului sediu al Primăriei Bujoreni, pe care îl vom construi în perioada următoare. Mai întâi, trebuie să avem însă clădirea gata, iar apoi ne vom apuca de realizarea documentației”, a menționat primarul PNL din Bujoreni, Gheorghe Gîngu.