vineri, decembrie 1, 2023
Fotbal Județean

Ghinion pentru Minerul Costeşti! Campioana Vâlcii are şanse mai mici de promovare! Doar 14 echipe din judeţ vor mai face saltul în Liga a III-a

986Vizualizari

• FRF a anulat vechea formă de organizare a barajelor pentru Liga a III-a

Săptămâna trecută, după ce a anunţat că sezonul actual al Ligii a III-a a fost suspendat, din cauza pandemiei de Covid-19, conducerea FRF a luat decizia de a schimba sistemul de promovare din campionatele judeţene. Astfel, vara aceasta, vor mai accede în Liga a III-a doar 14 echipe, în loc de 21! Forul condus de Răzvan Burleanu a mai dezvăluit că meciurile de baraj în dublă manşă (tur-retur), care au fost fixate în luna februarie, nu vor mai avea loc, practic, acestea urmând a fi anulate.
Sistemul de promovare va include acum 14 mini-turnee de câte trei echipe, în care se va juca după formula fiecare cu fiecare. La final, câştigătoarele acestora vor face saltul în Liga a III-a. Nu peste mult timp, se va desfăşura şi o altă tragere la sorţi pentru stabilirea grupelor zonale din care vor fi alese noile promovate în Liga a III-a. Meciurile vor avea loc, cel mai probabil, în săptămâna 4-10 august, în locaţii neutre pentru toate echipele participante.

„Ţeţe” Vlădoi & Co. se vor duela cu două adversare din Regiunea 5 (Sud-Vest)

Pentru viitoarea campioană a Vâlcii, Minerul Costeşti, noua formulă de organizare a barajelor de promovare nu este deloc una de bun augur. Mai ales că „dubla” tur-retur cu campioana Dâmboviţei era mai mult decât avantajoasă pentru Marius „Ţeţe” Vlădoi & Co. Echipa de fotbal din comuna administrată de primarul Toma Peştereanu ar putea da acum peste reprezentantele Doljului şi Argeşului, dar poate pica şi într-o grupă foarte lejeră, cu formaţii din Dâmboviţa şi Teleorman. Totul depinde de noroc!
În cazul în care seriile de Liga a III-a nu se vor completa cu cele 90 de echipe, FRF ia în calcul ca şi cele mai bune formaţii de pe locurile 2 de la aceste mini-turnee de promovare să facă saltul în ultimul eşalon naţional, pe baza criteriile normale de departajare (puncte acumulate, golaveraj, număr total de goluri marcate etc).

Judeţele din cele şapte regiuni în care se vor disputa baraje de promovare în Liga a III-a:

• Regiunea 1 (Nord-Est): Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui
• Regiunea 2 (Nord-Vest): Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj
• Regiunea 3 (Centru): Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu
• Regiunea 4 (Vest): Arad, Caraș Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Timiș
• Regiunea 5 (Sud-Vest): Argeș, Dâmbovița, Dolj, Olt, Teleorman, Vâlcea
• Regiunea 6 (Sud): București, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Ilfov, Prahova
• Regiunea 7 (Sud-Est): Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea