Handbal

Ghinion pentru SCM Rm. Vâlcea! Corona Braşov, exclusă din Liga Florilor! Decizia o avantajează pe CSM Bucureşti

500Vizualizari

Corona Braşov a pierdut TOTUL după scandalul de dopaj (prin tratamente interzise) care a izbucnit în urmă cu o lună! Nu mai puţin de 17 componente ale lotului au fost suspendate provizoriu din activitatea sportivă, iar echipa a fost exclusă din Cupa EHF, competiţie în care a obţinut recent dreptul de a evolua în faza grupelor. În cursul zilei de vineri, 6 decembrie, s-a aflat şi decizia Comisiei de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Handbal, care a hotărât anularea tuturor rezultatelor obţinute de Corona Braşov în actualul sezon şi DESCALIFICAREA clubului de la poalele Tâmpei din Liga Florilor.

Oficialii de la poalele Tâmpei pot face Apel în termen de cinci zile după motivarea deciziei, dar şansele de anulare a excluderii din campionat sunt ZERO!

„În baza dispoziţiilor Art. 63, alin. 2 din Legea 227/2006 privind prevenirea şi combatarea dopajului în sport, se sancţionează echipa de handbal feminin senioare a CSM Corona Braşov cu descalificarea şi pierderea punctelor obţinute în Liga Naţională, în sezonul 2019-2020”, se specifică într-un comunicat publicat pe site-ul FRH. Tot cu această ocazie, s-a anunţat şi că oficialii de la poalele Tâmpei au termen de cinci zile pentru a face Apel. Memoriul poate fi introdus cel târziu la trei zile după ce Corona Braşov va primi motivarea deciziei Comisiei de Disciplină a FRH.

Rezultatul meciului Corona Braşov – CSM Bucureşti (30-30) va fi anulat, iar SCM Rm. Vâlcea mai are doar o victorie avans faţă de rivala din Capitală

Anunţul schimbă TOTAL lupta pentru titlu în Liga Florilor, unde Corona Braşov se afla pe locul secund în clasament, la doar un punct în spatele liderei SCM Rm. Vâlcea. De altfel, campioana României are cel mai mult de pierdut din acest scandal. Nu atât pentru excluderea din campionat a echipei de sub Tâmpa, cât în principal din cauza pierderii tuturor punctelor câştigate de Corona Braşov în sezonul actual. Iar asta deoarece formaţia antrenată de Ion Crăciun a terminat la egalitate, pe teren propriu, cu CSM Bucureşti (30-30), datorită căruia SCM Rm. Vâlcea avea un avantaj de o victorie şi o remiză în faţa rivalei din Capitală, în bătălia aprigă pentru titlu.
În acest caz, în condiţiile în care acel meci va fi anulat, SCM Rm. Vâlcea nu mai are decât avantajul victoriei directe faţă de CSM Bucureşti, din Sala Traian (20-19). Astfel, dacă nu se va mai încurca deloc până la final şi va obţine o victorie la două goluri în faţa formaţiei vâlcene, CSM Bucureşti poate redobândi, vara viitoare, trofeul de campioană naţională.