miercuri, martie 3, 2021
Handbal

Grupă grea pentru naţionala de handbal feminin a României, la Euro 2020! Tricolorele vor înfrunta şi echipa gazdă, Norvegia

219Vizualizari

• celelalte două adversare din prima fază vor fi Germania şi Polonia • echipa noastră va disputa toate meciurile în Norvegia

Săptămâna trecută, la sediul EHF de la Viena (Austria), s-a desfăşurat tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European de handbal feminin, care va avea loc în perioada 3-20 decembrie 2020, în Danemarca şi Norvegia. Joi, 18 iunie, printre echipele care s-au aflat în urne s-a numărat şi naţionala României, clasată pe 4 la ultima ediţie a competiţiei, ce s-a desfăşurat în urmă cu doi ani, în Franţa. Atunci, în finala mică, tricolorele au pierdut cu 24-20 meciul cu Olanda, viitoarea campioană mondială din 2019, dar echipa noastră nu a putut conta deloc în meciurile din „careul de aşi” pe lidera Cristina Neagu, care a suferit o ruptură de ligamente în partida cu Ungaria, ultima din Main Round.
Aşa cum se cunoaşte, preliminariile Euro 2020 au fost suspendate în primăvară, din cauza pandemiei de coronavirus, iar EHF a decis ca la turneul final organizat în cele două ţări nordice să participe aceleaşi 16 echipe care au fost prezente şi la întrecerea din 2018, din Hexagon. Prin prisma poziţiei superioare pe care a ocupat-o în Franţa, România a fost cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor, alături de Franţa, Rusia şi Olanda.

În Main Round, elevele lui Bogdan Burcea şi Robert Licu vor da peste campioana mondială, Olanda

În prima fază a Campionatului European din 3-20 decembrie, reprezentativa pregătită de Bogdan Burcea şi Robert Licu se va duela cu echipele Norvegiei, Germaniei şi Poloniei, toate meciurile din Grupa D urmând a se disputa la Trondheim. Acestea se vor înfrunta după sistemul fiecare cu fiecare, iar primele trei clasate se vor califica în Main Round, în care se vor bate cu locurile 1-3 din Grupa C, din care face parte şi campioana mondială en-titre, naţionala Olandei. În etapa secundă a competiţiei, partidele vor avea loc în oraşul Stavanger, din Norvegia. Ulterior, echipele care vor ocupa poziţiile 1 şi 2 în fiecare grupă din Main Round vor accede în semifinale, ce se vor disputa tot la Oslo, în Norvegia, la fel ca şi cele două finale (mică şi mare). Practic, aşa cum se observă, naţionala ţării noastre va juca toate meciurile de la Euro 2020 în Norvegia, inclusiv cele din Main Round şi din „careul de aşi” (dacă va ajunge până acolo!).
În Grupa D, România va disputa primul joc pe 3 decembrie, cu Germania, după care vor urma cele cu Polonia (din 5 decembrie) şi Norvegia (7 decembrie).

HANDBAL FEMININ / CAMPIONATUL EUROPEAN
Danemarca / Norvegia (3-20 decembrie 2020)

Componenţa celor patru grupe ale turneului final:
• Grupa A (meciurile se vor disputa la Herning, în Danemarca):
Franţa, Danemarca, Muntenegru, Slovenia
• Grupa B (meciurile se vor disputa la Freddrikshavn, în Danemarca):
Rusia, Suedia, Spania, Cehia
• Grupa C (meciurile se vor disputa la Trondheim, în Norvegia):
Olanda, Ungaria, Serbia, Croaţia
• Grupa D (meciurile se vor disputa la Trondheim, în Norvegia):
România, Norvegia, Germania, Polonia