vineri, aprilie 16, 2021
Handbal

Gutău „le pune lacăt la gură” oficialilor de la SCM: Gata cu polemica! „Voi demonstra, documentat, modul de funcţionare a clubului, de la înfiinţare şi până în prezent”

358Vizualizari
În ultimele zile, între conducerea SCM Rm. Vâlcea, reprezentată, în acest caz, de preşedintele secţiei de handbal, Florin Verigeanu, şi cei doi noi viceprimari ai Râmnicului, Virgil Pîrvulescu şi Andrei Gheorghiu, a avut loc un schimb dur de replici. Zarva a izbucnit după ce consilierii Alianţei PNL – USR PLUS au refuzat să aprobe bugetul clubului pentru 2021, pe motiv că, din cele 10 milioane de lei alocate pentru acest an, nu mai puţin de 4 milioane (adică, aproape jumătate!) au fost „cheltuieli adiacente”, altele decât salariile.
Joi, 3 decembrie, primarul Râmnicului, Mircia Gutău, a făcut un apel către conducerea SCM-ului să nu mai intre în polemici cu nimeni pe tema funcţionării clubului. Edilul a mai anunţat că îi va invita la dialog pe toţii contestatarii, pentru a le prezenta modul de alcătuire a bugetului şi cheltuielile efectuate SCM.
Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă dat publicităţii de Mircia Gutău:
„Apel către conducerea Sport Club Municipal
În contextul controverselor apărute în ultima perioadă în diverse medii şi din dorinţa de a nu crea în mod artificial tensiuni ce pot prejudicia Sport Club Municipal, angrenat la acest moment în importante competiţii de anvergură internaţională, fac un apel la conducerea SCM să nu mai intre în polemici pe tema funcţionării acestei structuri sportive. În perioada următoare, îi voi invita la dialog pe toţi contestatarii SCM pentru a le demonstra, documentat, modul de funcţionare a clubului, de la înfiinţare şi până în prezent.
Precizez că Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea a dat întotdeauna dovadă de transparenţă în ceea ce priveşte modul de alcătuire a bugetului şi cheltuielile efectuate de către SCM, dovadă şi faptul că multe dintre documentele vehiculate în prezent în spaţiul public au fost furnizate la cerere, de către Municipalitate, în baza Legii nr. 544/2001 privind transparenţa decizională. În spiritul aceleiaşi transparenţe, voi informa opinia publică asupra demersurilor ce urmează a fi făcute pentru lămurirea tuturor aspectelor legate de Sport Club Municipal”.