luni, aprilie 12, 2021
Handbal

Gyor, o super-forţă pentru Vâlcea. În ultimele 11 luni, maghiarele au obţinut patru victorii la scor împotriva SCM-ului

170Vizualizari
Prima şi ultima clasată din Grupa B a Ligii Campionilor, Audi ETO Gyor şi SCM Rm. Vâlcea, s-au înfruntat duminica trecută, în Sala Traian. Deznodământul a fost cel aşteptat: echipa maghiară s-a impus din nou, dar de această la o diferenţă la care nu s-ar fi gândit niciunul dintre suporterii fetelor antrenate de Florentin Pera. Pentru Gyor, aceasta a fost a doua victorie obţinută în faţa Vâlcii în acest sezon şi a patra în ultimele 11 luni. Iar asta dacă ţinem cont şi de cele două succese din ediţia precedentă a competiţiei (care nici nu s-a mai încheiat pe teren!), când SCM şi Audi ETO au evoluat în aceeaşi grupă din cea de-a doua fază a Ligii Campionilor.
Sâmbătă, 8 februarie 2020, în etapa a 3-a din Main Round, elevele lui Gabor Danyi au triumfat în Sala Traian cu scorul de 29-20 (după 10-6, la pauză). Ulterior, în partida retur, din Ungaria, de sâmbătă, 7 martie 2020, care nici nu mai avea vreo miză pentru niciuna dintre cele două formaţii, rezultatul a fost 35-29 (după 20-15, la pauză) pentru cvintupla campioană a Europei.
Anul acesta, înfrângerile SCM-ului au fost mult mai drastice, atât în deplasare, cât şi pe teren propriu. Sâmbătă, 17 octombrie 2020, Audi ETO Gyor a învins cu 38-31, dar după ce Vâlcea a făcut o primă repriză fantastică, la finele căreia conducea uluitor, cu 17-15! Duminică, 10 ianuarie, în Sala Traian, galonatele handbaliste din ţara vecină au dat peste o echipă vâlceană „plouată”, pe care a călcat-o practic în picioare şi s-au impus cu 37-20 (după 19-12, la pauză), Vâlcea suferind astfel cea mai cruntă înfrângere în Sala Traian din toate timpurile.