miercuri, septembrie 30, 2020
Fotbal Județean

Ideea lui Florin Dinucu a prins contur! AJF a iniţiat o nouă competiţie: Cupa Vâlcii pentru echipele de juniori A1

414Vizualizari

AJF Vâlcea a anunţat, săptămâna trecută, că a iniţiat o nouă competiţie, care e destinată exclusiv juniorilor A1. Este vorba de o întrecere în sistem eliminatoriu, denumită Cupa României, deşi mai degrabă e vorba de Cupa Vâlcii, atâta timp cât câştigătoarea nu va evolua mai departe, în vreo fază naţională. Aceasta va aduna la start 16 echipe, printre care se vor număra grupările ce activează în Campionatul Judeţean de juniori A1 şi alte patru cluburi care dispun de grupe de vârsta respectivă (Flacăra Horezu, Viitorul Dăeşti, Viitorul Valea Mare şi Olimpic Rm. Vâlcea). Meciurile din această etapă vor avea loc pe 8 martie.
Ideea organizării acestei întreceri i-a aparţinut lui Florin Dinucu, jucător în Liga a V-a, la Viitorul Voiceşti, care a obţinut între timp şi licenţa de antrenor UEFA C. În primăvara anului trecut, el le-a propus-o ambilor candidaţi pentru preşedinţia AJF Vâlcea, Adrian Comănescu şi Daniel Demetrescu, în întâlnirile tete-a-tete pe care le-a avut cu aceştia. „Mă bucur că oficialii AJF au înţeles că ideile mele sunt constructive şi au pus la punct organizarea unei noi competiţii destinate copiilor. E un lucru bun că cei mici vor avea cât mai multe meciuri în picioare, această idee fiind îmbrăţişată de altfel şi de şeful Comisiei de copii şi juniori din cadrul AJF, Marian Deaconescu”, a declarat Florin Dinucu.

Fondul Solidaritatea, Cupa de Iarnă a AJF la fotbal în sală şi Cupele Ligilor a V-a şi a IV-a – alte trei propuneri interesante ale lui Dinucu

„Sper ca, pe viitor, AJF să pună în practică şi alte idei ale mele, cum ar fi constituirea Fondului Solidaritatea, prin care un anumit procent din cartonaşele galbene şi roşii să fie distribuit pentru acoperirea cheltuielilor necesare pentru efectuarea anumitor intervenţii chirurgicale, după ce un jucător care activează în judeţ se accidentează grav la un meci. În ceea ce priveşte competiţiile, cred că ar fi interesant ca pe viitor să aibă loc şi Cupa de Iarnă a AJF la fotbal în sală, ca în alte judeţe. Pe de altă parte, din vară, ar putea demara şi cupele ligilor, în sistem eliminatoriu, în care să fie desemnată câte o echipă câştigătoare la fiecare eşalon valoric. În opinia mea, cupele Ligii a V-a şi Ligii a IV-a ar fi mult mai interesante pentru echipele mici decât campionatul, deoarece acestea vor avea ocazia să-şi treacă în palmares noi trofee. Atracţia ar fi mare şi pentru că, în acest caz, nu vor da peste echipele tari din Superligă”, a afirmat Dinucu.