joi, decembrie 7, 2023
Administrație

Ilie Boiangiu a solicitat fonduri, prin PNRR, pentru eficientizarea energetică a şcolii cu clasele 0-4 din Obislavu (Grădiştea)

245Vizualizari
Printre proiectele pe care primarul din Grădiştea, Ilie Boiangiu, şi-a propus să le realizeze în următoarea perioadă în localitate se numără şi cel de eficientizare energetică a şcolii cu clasele 0-4 din satul Obislavu. Potrivit alesului PNL, documentaţia a fost depusă în acest an la Guvern, pe Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).
„Ca toţi colegii mei primari, şi eu am apelat la multe programe de finanţare, sperând că voi primi fonduri pentru diferite investiţii pe care sper să le realizez în comună. În acest sens, am depus mai multe documentaţii la Ministerul Dezvoltării, printre care se află şi cea de eficientizare energetică a şcolii cu clasele 0-4 din Obislavu, care e situată lângă piscina din localitate. Pe de altă parte, mai am în plan şi digitalizarea primăriei, pentru ca şi Grădiştea să aibă o administraţie publică modernă. Proiectul se referă la dotarea primăriei cu echipamente IT de ultimă generaţie (servere, reţele LAN etc), dar o altă componentă vizează şi montarea de camere de supraveghere video în diferite puncte din comună. În acelaşi proiect, mai sunt prinse şi două staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice, dintre care una urmează să fie amplasată chiar în centrul comunei, unde se află zona de servicii administrative”, a precizat primarul din Grădiştea, liberalul Ilie Boiangiu.