vineri, ianuarie 22, 2021
Administrație

Ilie Boiangiu şi-a propus să achiziţioneze 160 de tablete pentru elevii din clasele I-VIII din Grădiştea

119Vizualizari
În această perioadă, primarul din Grădiştea, Ilie Boiangiu, face demersurile necesare pentru a le achiziţiona tablete elevilor din localitate, care pot fi foarte utile dacă se vor face cursuri şcolare online. Alesul PNL a dezvăluit că, în total, vor fi procurate 160 de dispozitive, ce vor fi oferite copiilor din clasele I-VIII.
„Multe primării le-au cumpărat elevilor tablete pe cont propriu, pentru că au avut banii necesari la dispoziţie. De aceea, suntem obligaţi să fim în ritm cu acestea, nu putem să facem notă discordantă. Deocamdată, din ce ştiu, nu s-a depus însă niciun proiect pentru achiziţionarea dispozitivelor cu fonduri europene, totul e încă în ceaţă! În orice caz, avem în intenţie ca toţi elevii din clasele I-VIII să beneficieze de câte o tabletă pentru a face şcoală online, iar în total vor fi oferite 160, din care 87 vor fi pentru copiii din ciclul primar, iar 73 pentru cei de gimnaziu”, a menţionat Ilie Boiangiu.

Alesul PNL va depune şi un proiect la CNI pentru modernizarea şcolii

Pe de altă parte, primarul din Grădiştea are în intenţie să le ofere elevilor condiţii cât mai bune pentru a face şcoală şi în sistemul clasic. „În funcţie de bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie în următoarea perioadă, vom dota şcolile din comună cu table inteligente şi videoproiectoare, iar în plus vom depune eforturi pentru a avea laboratoare performante. Ideea mea e aceea de a depune şi un proiect la Compania Naţională de Investiţii, pentru modernizarea integrală a şcolii. Şi elevii din Grădiştea trebuie să beneficieze de aceleaşi condiţii ca toţi ceilalţi din ţară, aşa că încercăm să ne aliniem şi noi la toate standardele în vigoare cu sistemul educaţional”, a subliniat Ilie Boiangiu.