sâmbătă, februarie 27, 2021
Administrație

În această primăvară, la Drăgoeşti, vor demara lucrările de construire a unei pieţe agro-alimentare

514Vizualizari

aceasta va fi destinată comercializării produselor tradiţionale româneşti şi piscicole

Zilele acestea, primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente, va semna contractul de finanţare pentru construirea în localitate a unei pieţe agro-alimentare destinată vânzării produselor tradiţionale şi piscicole. Obiectivul va avea o valoare totală de 230 de mii de euro şi va fi realizat cu fonduri europene. Banii pentru construirea pieţei vor fi obţinuţi prin Grupul de Acţiune Locală de Pescuit (FLAG) Lotru – Olt Mijlociu. Aceasta va fi amplasată chiar lângă stadionul de fotbal din Drăgoeşti.
„Ne-am bătut cu oraşul Călimăneşti pentru a obţine finanţare pentru construirea pieţei, iar până la urmă am avut câştig de cauză la contestaţia pe care reprezentanţii urbei de pe râul Olt au depus-o. Mulţi şi-au pus întrebarea cum de o comună mică a învins un oraş? Acest lucru s-a datorat, bineînţeles, faptului că am avut un punctaj mai mare! Investiţia pe care o vom derula se va ridica la 230 de mii de euro, o valoare mult mai mare decât au obţinut ceilalţi membri ai FLAG-ului, care au primit doar câte 160-170 de mii de euro. Motivul e acela că proiectul nostru a intrat ultimul la finanţare şi a beneficiat de toată suma rămasă disponibilă în acel moment”, a precizat Gheorghe Melente.

Gheorghe Melente: „Investiţia de la piaţă e una dintre priorităţile mele pentru 2020, aşa că imediat ce voi semna contractul de finanţare voi da şi ordinul de începere a lucrărilor propriu-zise”

Alesul PNL a detaliat, în continuare, celelalte caracteristici ale pieţei agro-alimentare pe care o va construi la Drăgoeşti. „Vom amenaja o platformă betonată, care va cuprinde 12 standuri, vom face alei asfaltate pentru accesul în incintă şi vom împrejmui piaţa cu gard şi porţi tradiţionale româneşti, specifice judeţului Vâlcea. Aşa se va şi diferenţia faţă de celelalte obiective de acest fel din mediul rural: design-ul va fi unul tradiţional românesc! În plus, vom realiza şi o parcare auto în acea zonă. Pe lângă legume şi fructe, în piaţa de la Drăgoeşti se vor putea comercializa şi produse tradiţionale româneşti (brânză, lapte, ouă, carne macră, peşte etc=, iar pentru acestea vom amenaja şi camere frigorifice. Prin construirea acestei pieţe, vom sprijini dezvoltarea investitorilor din domeniile agricol şi animalier, asigurându-le acestora desfacerea produselor în cele mai bune condiţii. Piaţa va fi deschisă însă nu doar vâlcenilor, ci şi locuitorilor din alte judeţe. Investiţia e una dintre priorităţile mele pentru 2020, aşa că imediat ce voi semna contractul de finanţare voi da şi ordinul de începere a lucrărilor propriu-zise. Iar cea mai bună veste pentru toţi cei interesaţi e aceea că, pe perioada primilor cinci ani de finanţare a proiectului, nu vom percepe taxe producătorilor şi comercianţilor care vor veni aici. Ceea ce înseamnă că şi preţurile vor fi mici, un lucru fantastic pentru cumpărători!”, a declarat primarul comunei Drăgoeşti, Gheorghe Melente.