miercuri, iulie 28, 2021
Fotbal Național

În această săptămână, FRF va anunţa programul turului 1 al Cupei României. Vâlcea va avea trei reprezentante în prima etapă: Sparta, Horezu şi Costeşti

165Vizualizari

• marţi, 20 iulie, expiră termenul fixat de FRF pentru desemnarea câştigătoarelor fazelor judeţene ale competiţiei KO

Pe 24 mai, Comitetul Executiv al FRF a stabilit calendarul Cupei României – ediţia 2021-2022. Competiţia va demara pe 28 iulie şi se va încheia anul viitor, pe 19 mai. Tot atunci, oficialii din Capitală au mai anunţat că Asociaţiile Judeţene de Fotbal din ţară au termen până pe 20 iulie să desemneze echipele care vor participa în turul 1 al fazei naţionale. În aceste condiţii, în ultimele săptămâni, au avut loc meciurile din cadrul etapelor judeţene, intervalul maxim pentru stabilirea câştigătoarelor expirând practic week-end-ul trecut. În zilele următoare, reprezentanţii FRF vor anunţa lista finală a echipelor din judeţ care vor lua startul în această competiţie, precum şi al grupărilor din Liga a III-a care vor evolua în runda inaugurală. Totodată, va fi pus la punct şi „ţintarul” confruntărilor din turul 1.

Sparta Rm. Vâlcea se va duela ori cu Flacăra Horezu, ori cu Minerul Costeşti

La Vâlcea, câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României a fost Sparta Rm. Vâlcea, care s-a impus cu scorul de 3-0 în faţa echipei Chimia 1973 Rm. Vâlcea, prin golurile marcate de Vali Neacşu, Freddy Dumitru şi Sică Bălţăţeanu. Meciul a avut loc sâmbătă, 6 iunie, pe stadionul din incinta cochetei baze sportive Brother’s Sport Hub (fostă Oltchim). În urma acestui succes, formaţia finanţată de Marius Voican (proprietarul Brother’s Pub, Brother’s Sport Hub şi frigotech) a obţinut primul trofeu după înfiinţare, chiar la prima partidă oficială pe care a disputat-o, astfel că, din 28 iulie, va evolua în faza naţională a Cupei României.
Tot acolo, se vor regăsi, mai mult ca sigur, alte două echipe vâlcene, în acest caz fiind vorba de Flacăra Horezu şi Minerul Costeşti, ce s-au clasat în partea inferioară a ierarhiei în sezonul precedent al Ligii a III-a (pe locurile 7 şi, respectiv, 10), „ortacii” retrogradând chiar de la nivel naţional. În aceste condiţii, săptămâna viitoare, una dintre cele două va fi adversara elevilor lui Mihai Lungan, pe stadionul de la Brother’s Sport Hub, iar cealaltă va evolua în deplasare, în fieful unei alte câştigătoare a Cupei României din judeţele limitrofe Vâlcii.

Calendarul fazei naţionale a Cupei României – ediţia 2021-2022:

• Turul 1: 28 iulie
• Turul 2: 11 august
• Turul 3: 25 august
• Şaisprezecimi: 8 septembrie
• Optimi: 27 octombrie
• Sferturi: 1 decembrie
• Semifinale: 20 aprilie 2022 (manşa tur), 11 mai 2022 (manşa retur)
• Finala: 19 mai 2022