Handbal

În această săptămână, SCM Rm. Vâlcea participă la cel mai tare turneu al verii. La Cupa Dunărea, de la Brăila (16-19 august), vor fi prezente şi vicecampioanele din Franţa şi România

208Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea se comportă excelent în perioada de vară, iar dovada cea mai bună e aceea că, în cele patru meciuri pe care le-a disputat până în prezent, la turneele amicale din Sala Traian şi de la Braşov, şi-a trecut în cont trei victorii şi o remiză (transformată ulterior într-o izbândă, la aruncările de la 7 metri). În această săptămână, echipa antrenată de Bent Dahl şi Rasmus Rygaard Poulsen va participa la o nouă competiţie de pregătire, care va avea loc la Brăila (între 16 şi 19 august) şi va fi organizată de formaţia locală, Dunărea.
Turneul va fi unul cu caracter internaţional, iar asta pentru că gazdele au invitat inclusiv o grupare de top de peste hotare, în speţă, pe Brest Bretagne, vicecampioana Franţei, care de câţiva ani e prezentă şi la startul Ligii Campionilor. În plus, la Cupa Dunărea, va mai participa şi vicecampioana ţării, Rapid Bucureşti. Poate tocmai de aceea, având în vedere lista adversarelor, oficialii din Sala Traian au transmis, pe pagina de Facebook a clubului vâlcean, că turneul de la Brăila va fi cel mai tare la care SCM va lua startul în această vară.

„Municipalele” le vor înfrunta, în ordine, pe Rapid Bucureşti, Dunărea Brăila şi Brest Bretagne

„Echipa noastră este invitată la cel mai puternic turneu al verii! Două două competiţii amicale la care am triumfat, avem în faţă o nouă săptămână de pregătire, cu adversari de calibru. Dunărea Brăila, Brest Bretagne şi Rapid Bucureşti sunt celelalte echipe invitate la acest turneu”, au dezvăluit reprezentanţii clubului vâlcean, pe reţeaua de socializare, unde a fost postat şi programul de desfăşurare a Cupei Dunărea.
Spre deosebire de alte competiţii de pregătire, întrecerea de la Brăila nu se va disputa în formula Final Four (cu semifinale şi finale), ci în sistemul campionat (fiecare cu fiecare). Astfel, SCM Rm. Vâlcea le va înfrunta, pe rând, pe Rapid Bucureşti (miercuri, 16 august, de la ora 17.30), Dunărea Brăila (joi, 17 august, de la 20.00) şi Brest Bretagne (sâmbătă, 19 august, de la 11.00).
Ulterior, pe 25 august, echipa din Sala Traian va disputa un meci de pregătire, pe teren propriu, cu Dacia Mioveni, grupare antrenată de vâlceanca Victorina Bora. Acela va fi ultimul test al „municipalelor” înainte de startul viitorului sezon competiţional, care va avea loc la începutul lunii septembrie.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea

Programul turneului amical Cupa Dunărea, de la Brăila:

Miercuri, 16 august
SCM RM. VÂLCEA – RAPID BUCUREŞTI (17.30)
DUNĂREA BRĂILA – BREST BRETAGNE (20.00)
Joi, 17 august
BREST BRETAGNE – RAPID BUCUREŞTI (17.30)
DUNĂREA BRĂILA – SCM RM. VÂLCEA (20.00)
Sâmbătă, 19 august
BREST BRETAGNE – SCM RM. VÂLCEA (11.00)
DUNĂREA BRĂILA – RAPID BUCUREŞTI (13.00)
• Festivitatea de premiere va avea loc de la ora 15.00