marți, mai 17, 2022
Fotbal Național

În acest sezon, Denis Dumitraşcu a jucat 1025 de minute pentru FC Argeş şi a intrat în istorie după ce a înscris golul cu numărul 1900 din Liga I

511Vizualizari
După patru sezoane petrecute la Chindia Târgovişte, din care doar ultimele două pe prima scenă fotbalistică a ţării, Denis Dumitraşcu a fost nevoit să se transfere, vara trecută, mai aproape de casă, la FC Argeş Piteşti. În prima parte a actualei ediţii a Ligii I, în speţă, în primele 21 de etape, fotbalistul în vârstă de 27 de ani a fost utilizat în 18 meciuri, el fiind însă integralist doar în cinci dintre acestea. Este vorba de partidele cu UTA Arad (0-1, pe teren propriu, în etapa a 2-a), Rapid Bucureşti (0-1, în Trivale, în etapa a 4-a), Sepsi OSK Sf. Gheorghe (2-0, în deplasare, în etapa a 6-a), FC „U” Craiova 1948 (1-0, pe teren propriu, în etapa a 8-a) şi FC Botoşani (0-1, tot acasă, în etapa a 15-a). În total, în cele 18 partide pe care le-a bifat pentru trupa antrenată de Andrei Prepeliţă şi Mihai Ianovschi, jucătorul născut la Rm. Vâlcea a adunat 1025 de minute.
Denis Dumitraşcu a şi marcat o dată pentru FC Argeş Piteşti, în meciul cu FC Voluntari (2-0, în deplasare, din etapa a 13-a). Atunci, jucătorul vâlcean a deschis scorul în minutul 65, iar golul său a intrat în istorie dintr-un alt punct de vedere, în condiţiile în care a fost cel de-al 1900-lea marcat în Liga I, de la înfiinţarea acestei competiţii.
Aşa cum se cunoaşte, Denis Dumitraşcu şi-a început cariera de fotbalist în oraşul natal, la echipa CSM Rm. Vâlcea. El a jucat 50 de meciuri şi a marcat un gol, în cele trei sezoane şi jumătate petrecute în care a evoluat pentru gruparea din Zăvoi, în Liga a II-a. Ulterior, între anii 2017 şi 2021, jucătorul originar din Rm. Vâlcea a bifat 140 de apariţii pentru Chindia Târgovişte, formaţie pentru care a înscris patru „boabe”.
În primul meci pe care FC Argeş Piteşti îl va disputa în Liga I în 2022, Denis Dumitraşcu şi coechiperii săi din Trivale o vor înfrunta, acasă, pe Dinamo Bucureşti. Partida va avea loc vineri, 21 ianuarie, de la ora 20.00.