luni, iunie 24, 2024
Fotbal Județean

În acest sezon, faza judeţeană a Cupei României ar trebui să se dispute între cele patru echipe care au evoluat în Liga a IV-a

921Vizualizari
AJF Vâlcea a organizat – cu chiu, cu vai! – turneul pentru desemnarea reprezentantei judeţului la barajul de promovare în Liga a III-a. Următoarea competiţie care ar trebui să aibă loc este faza judeţeană a Cupei României. Cea mai bună variantă pentru desfăşurarea acesteia ar fi ca aceleaşi patru echipe care au jucat în campionat să se întâlnească, din nou, într-o săptămână, în sistem eliminatoriu, iar câştigătoarea să joace mai departe în faza naţională. Competiţia ar trebui să aibă loc la începutul lunii iunie, după barajul pentru Liga a III-a, miercuri să fie semifinalele, iar sâmbătă sau duminică – finala! În acest caz, testele de Covid-19 ar urma să fie efectuate doar o dată, pentru ca cheltuielile să fie minime.
În cazul în care mai sunt însă şi alte echipe interesate de a participa în Cupa României, pentru a nu mai face greşeala din această primăvară (cu Sparta), Comitetul Executiv al AJF Vâlcea ar trebui să decidă dacă acestea pot fi acceptate în competiţie şi ce formulă de organizare ar fi cea mai indicată pentru desfăşurarea întrecerii (ar fi nevoie de un tur preliminar înainte de semifinale). Altfel, varianta ca vicecampioana FC Păuşeşti Otăsău să reprezinte Vâlcea în faza naţională a Cupei României e lipsită de fundament. De ce să nu fie vorba, de exemplu, tot de FC Băbeni, că până la urmă a fost cea mai bună echipă din Liga a IV-a!? Până la urmă, aici nu e vorba de Liga Campionilor şi Europa League, în care o grupare trebuie să joace într-o competiţie, iar cealaltă – în alta!

Marius Voican: Pentru reducerea cheltuielilor, competiţia KO ar trebui să se întindă doar pe durata unui test de Covid-19

Chestionat în această privinţă, Marius Voican (de la Sparta Rm. Vâlcea) a dezvăluit că asocierea cu CS Mădulari e valabilă în continuare, astfel că această echipă va putea să joace în competiţia KO. „Nouă ne expiră împrumuturile la CS Mădulari pe 12 iulie, deci am putea să participăm şi în faza judeţeană a Cupei României. Doar că e nevoie ca, pentru reducerea cheltuielilor, aceasta să nu se întindă decât pe un test de Covid-19, că şi aşa costurile sunt foarte mari. Cu un test, să joci din nou două meciuri, semifinala şi finala! Adică, maximum 1500 de lei, pentru 20-22 de oameni (jucători şi alte persoane din staff)”, a spus Marius Voican, finanţatorul de la Sparta Rm. Vâlcea, care s-a asociat cu CS Mădulari special pentru a-şi rula jucătorii într-o competiţie oficială.