vineri, aprilie 16, 2021
Handbal

În acest weeek-end, începe noul sezon al Campionatului Naţional de junioare I. Handbalistele de la Chimia şi Energetic vor juca la Rm. Vâlcea

255Vizualizari
La finele săptămânii, vor avea loc primele meciuri din cadrul Campionatului Naţional de junioare I, care s-a aflat într-o vacanţă forţată din luna martie a anului trecut, după ce a izbucnit pandemia de Covid-19. De altfel, din această cauză, competiţia se va desfăşura altfel decât până în sezonul trecut, în speţă, sub forma unor turnee. În ediţia actuală, în Campionatul Naţional de junioare I vor lua startul 23 de echipe, care au fost împărţite în cinci grupe de câte patru şi o grupă de trei. În fiecare dintre acestea, vor avea loc câte două turnee, fiecare cu câte trei etape. Primele trei runde vor avea loc în perioada 15-17 ianuarie, iar următoarele trei – între 19 şi 21 februarie.
La acest nivel, judeţul Vâlcea e reprezentat de două echipe, CS Chimia şi Grupul Şcolar Energetic, care sunt antrenate de Nicoleta Lazăr (FOTO – în stânga, alături de Dana Joiţa) şi, respectiv, de Ionel Gheorghe. FRH a decis că ambele vor juca pe teren propriu, din moment ce Râmnicul va găzdui meciurile din cadrul Seriei C, în sala de sport de la Energetic. Celelalte două formaţii pe care le vor înfrunta echipele noastre vor fi CSŞ Craiova şi Unirea Dobroeşti.

Şi meciurile din Seriile D şi E vor avea loc în Râmnic

La Rm. Vâlcea, de asemenea, în perioada 15-17 ianuarie, se vor mai desfăşura alte două turnee din cadrul Campionatului Naţional de junioare I. Astfel, tot în sala de sport de la Energetic se vor disputa meciurile din Seria D, din care fac parte echipele LPS Banatul Timişoara, CSŞ Drobeta Tr. Severin, Arena Tg. Mureş şi CSŞ Viitorul Cluj.
În schimb, Sala Traian, va găzdui partidele din Seria E, în care au fost repartizate CSŞ Dinamo Braşov, CSŞ Mediaş, CSM Corona Braşov şi ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe. În total, 12 echipe vor evolua aşadar la Rm. Vâlcea în acest week-end, adică, mai mult de jumătate dintre cele ce vor lua startul la nivel de junioare I.

Handbal feminin / Campionatul Naţional de junioare I

Seria C (în sala de la Energetic)
• Vineri, 15 ianuarie:
CSŞ Craiova – Unirea Dobroeşti (Ora 10.00)
Chimia Rm. Vâlcea – Grupul Şcolar Energetic (Ora 12.40)
• Sâmbătă, 16 ianuarie:
Grupul Şcolar Energetic – Unirea Dobroeşti
Chimia Rm. Vâlcea – CSŞ Craiova
• Duminică, 17 ianuarie:
CSŞ Craiova – Grupul Şcolar Energetic
Unirea Dobroeşti – Chimia Rm. Vâlcea
Seria D (în Sala Traian)
• Vineri, 15 ianuarie:
CSM Corona Braşov – CSŞ Mediaş (Ora 15.30)
CSŞ Dinamo Braşov – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe (Ora 18.10)
• Sâmbătă, 16 ianuarie:
CSŞ Mediaş – ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe
CSM Corona Braşov – CSŞ Dinamo Braşov
• Duminică, 17 ianuarie:
ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe – CSM Corona Braşov
CSŞ Dinamo Braşov – CSŞ Mediaş
Seria E (în sala de la Energetic)
• Vineri, 15 ianuarie:
LPS Banatul Timişoara – Arena Tg. Mureş (Ora 15.20)
CSŞ Drobeta Tr. Severin – CSŞ Viitorul Cluj (Ora 18.00)
• Sâmbătă, 16 ianuarie:
Arena Tg. Mureş – CSŞ Viitorul Cluj
LPS Banatul Timişoara – CSŞ Drobeta Tr. Severin
• Duminică, 17 ianuarie:
CSŞ Viitorul Cluj – LPS Banatul Timişoara
CSŞ Drobeta Tr. Severin – Arena Tg. Mureş