vineri, decembrie 1, 2023
Sporturi

În acest week-end, cadeţii de la CNMB vor să le pună piedică voleibaliştilor de la CSŞ Caransebeş Oţelul Roşu

680Vizualizari

Cadeţii de la CNMB au avut un nou sezon de tranziţie în Campionatul Naţional de volei, pe care îl vor termina, probabil, fără nicio victorie în cont. Echipa antrenată de Marius Mărgărit a stat în runda din 12 ianuarie, prima din 2020, dar a jucat apoi pe 26 ianuarie, în deplasare, în fieful grupării CNNT Craiova. Doljenii s-au impus cu scorul de 3-0 (pe seturi: 25-20, 25-15, 25-12). „Din păcate, am disputat partida din Bănie în nişte condiţii mai speciale. Unicul nostru ridicător din lot, Răzvan Orăşanu, n-a putut face deplasarea, din pricina faptului că s-a îmbolnăvit chiar în ziua meciului (a avut temperatură de 39 de grade). Astfel, am jucat practic fără ridicător, dar chiar şi aşa tot ne-am comportant bine. În primul set, am condus cu 20-17, dar am pierdut cu 25-20, cu ajutorul arbitrilor. În mod normal, câştigasem şi punctul 21, dar «fluieraşii» l-au dat invers. Băieţii s-au enervat şi nu s-au mai concentrat deloc pe final de set! În fine, asta a fost, oricum ne-ar fi fost greu să ne întoarcem cu puncte din Bănie”, a spus Marius Mărgărit.

Marius Mărgărit: „La cadeţi nu avem mari pretenţii! Contează ca băieţii să joace cât mai mult şi să prindă experienţă!”

În etapa a 8-a din sezonul regulat, care va avea la finele săptămânii, voleibaliştii antrenaţi de Marius Mărgărit vor evolua pe teren propriu, în faţa echipei CSŞ Caransebeş Oţelul Roşu. Meciul va avea loc duminică, 9 februarie, în Sala Capela. În meciul tur, echipa din Banat s-a impus cu 3-0 (pe seturi: 25-20, 25-14, 25-13).
După şapte runde, cadeţii de la CNMB se află pe locul pe ultimul loc în Grupa C, fără nicio victorie în cont, dar şi cu minus 3 la puncte. Echipa vâlceană a fost penalizată din cauză că, în meciul cu CNNT Craiova, din 26 octombrie, n-a putut alinia doi jucători cu talie pe teren pe toată durata jocului, aşa cum prevede regulamentul Federaţiei. Motivul a fost acela că „gigantul” Liviu Şerbănescu s-a accidentat în primul set. CNMB nu doar că a pierdut meciul la „masa verde”, dar a mai fost şi penalizată cu 3 puncte. Până la urmă, cel mai mare ghinion e însă acela că talentul voleibalist vâlcean (care are o înălţime de 2 metri!) nu va mai fi la dispoziţia staff-ului tehnic în acest sezon. El a suferit o intervenţie chirurgicală la finele anului trecut şi va reveni pe teren abia în toamnă.
„Cele trei puncte de penalizare sunt de la meciul cu CNNT Craiova, din Sala Capela, în care s-a accidentat Liviu Şerbănescu şi n-am mai avut doi jucători înalţi pe teren. Aşa a fost situaţia, oricum la cadeţi nu avem mari pretenţii şi nici şanse de calificare la turneul semifinal! La acest nivel, contează ca băieţii să joace cât mai mult şi să prindă experienţă. Doar la juniori aam avut ca obiectiv să accedem în faza următoare”, a afirmat antrenorul de volei de la CNMB, Marius Mărgărit.