Sporturi

În acest week-end, turneu de volei de Divizia A2, cu patru formaţii, în sala şcolii „Anton Pann”, din Râmnic. Vezi programul echipei CS Vâlcea 1924!

363Vizualizari
În perioada 22-24 martie, în sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Anton Pann” (fostă Nr. 9), din Rm. Vâlcea, va avea loc ultimul turneu din cadrul Seriei Est a Diviziei A2 de volei. Competiţia va fi organizată de CS Vâlcea 1924 şi se va mai bucura de participarea a încă trei echipe din ţară: ACS Pro Volley Oradea, SCM Zalău şi Provolei Arad. Acestea se vor înfrunta după sistemul fiecare cu fiecare.
„Sunt convins că va fi un turneu foarte tare, cu meciuri extrem de spectaculoase. S-a ales sala de sport a şcolii «Anton Pann» pentru desfăşurarea competiţiei, pentru că acolo vor putea intra mai mulţi spectatori, spre deosebire de Sala Capela. Astfel, se estimează că va fi o prezenţă de peste 300 de iubitori ai voleiului, inclusiv din partea celor trei adversare ale noastre”, ne-a declarat Marius Mărgărit, antrenorul secund al echipei vâlcene.
La competiţia din week-end, CS Vâlcea 1924 (FOTO) le va înfrunta în ordine pe ACS Pro Volley Oradea (vineri, 22 martie, de la ora 15.00), Provolei Arad (sâmbătă, 23 martie, de la ora 11.00) şi SCM Zalău (duminică, 24 martie, de la ora 12.00).

Ştiinţa Bacău, lidera incontestabilă a Seriei Est, nu va participa la turneul din Râmnic

După patru turnee, pe locul 1 în clasamentul Seriei Est din Divizia A2 de volei se află Ştiinţa Bacău (32 de puncte), care nu va participa însă la întrecerea din week-end, pentru că acesta e regulamentul de desfăşurare a campionatului. Deşi sunt cinci echipe în grupă, câte una nu participă la un turneu, pentru ca în fiecare din cele trei zile să se dispute câte două meciuri. Astfel, CS Vâlcea 1924 a sărit primul turneu, Pro Volley Oradea – pe cel de-al doilea, Provolei Arad – pe al treilea, iar SCM Zalău – pe al patrulea. Următoarele clasate în Seria Est sunt Pro Volley Oradea – 18 puncte, SCM Zalău (11), CS Vâlcea (6) şi Provolei Arad (5).
Până în prezent, echipa vâlceană a obţinut 3 puncte din victoria obţinută pe 2 martie cu Provolei Arad (3-0) şi 2 puncte din succesul cu 3-2 în faţa formaţiei SCM Zalău (din 24 noiembrie 2023). La acestea, se adaugă încă 1 punct din înfrângerea la limită cu SCM Zalău (2-3), din 26 ianuarie. În rest, echipa noastră a pierdut celelalte şase meciuri jucate până acum cu scorul de 3-0, de trei ori cu Ştiinţa Bacău, lidera incontestabilă a ierarhiei, de două ori cu Pro Volley Oradea şi o dată cu SCM Zalău.
Fără îndoială, cea mai accesibilă adversară de la turneul din acest week-end va fi Provolei Arad, în faţa căreia voleibaliştii de la CS Vâlcea 1924 speră să-şi treacă în cont cea de-a treia izbândă din sezonul actual. De asemenea, „lupii negri” ar putea obţine un rezultat pozitiv (cu punct sau puncte) şi cu SCM Zalău.
Sursă foto: Facebook CS Vâlcea 1924