Handbal

În ajunul Paştelui, elevele lui Florentin Pera vor fi pe terenul de handbal. Vâlcea va disputa chiar derbiul cu Baia Mare, de care depinde soarta titlului naţional pentru ambele echipe

401Vizualizari
FRH a programat patru runde în cadrul turneului de la Bistriţa (din perioada 26 aprilie – 1 mai), dar SCM Rm. Vâlcea va disputa doar trei meciuri. Primul va fi cel cu SCM Craiova (din etapa a 16-a) – de luni, 26 aprilie, de la ora 16.00, după care va urma partida cu CSM Slatina (din etapa a 17-a) – de marţi, 27 aprilie, de la ora 14.45. Echipa din Sala Traian nu va juca în cea de-a treia rundă din retur (de joi, 29 aprilie), deoarece adversara desemnată iniţial (Crişul Chişineu-Criş) s-a retras între timp din campionat. Astfel, vâlcencele vor avea patru zile pline de odihnă la dispoziţie, pentru a pregăti meciul important cu Minaur Baia Mare, care e programat sâmbătă, 1 mai, de la ora 16.00. Culmea!, tot într-o primă zi dintr-o lună au jucat elevele lui Florentin Pera şi partida din tur contra maramureşencelor, în acel caz fiind vorba de 1 noiembrie. Şi a fost cu ghinion!

Imediat după confruntarea cu maramureşencele, handbalistele din Sala Traian vor primi câteva zile de vacanţă, cu prilejul sărbătorilor pascale

Fără îndoială, derbiul dintre SCM Rm. Vâlcea şi Minaur Baia Mare va fi decisiv pentru soarta titlului naţional pentru ambele echipe, deoarece va desemna formaţia ce va lupta mai departe cu CSM Bucureşti pentru trofeul de campioană. Dar asta dacă nu cumva alte grupări vor interveni între timp şi le vor pune primelor clasate din Liga Florilor.
În condiţiile în care se află doar pe locul 3 în clasament şi au pierdut meciul din tur, cu 33-32, vâlcencele sunt obligate să câştige duelul cu trupa antrenată de Costică Buceschi, în caz contrar urmând să-şi ia adio şi de la campionat. În acest meci, SCM Rm. Vâlcea o va avea în faţă, printre altele, şi pe golghetera actuală a competiţiei interne, în speţă, pe sârboaica Jovana Kovacevic, care a marcat 90 de goluri în cele 14 runde din tur.
Cum SCM Rm. Vâlcea nu mai e angrenată în Liga Campionilor, iar etapele 20-23 sunt programate după 18 mai, handbalistele din Sala Traian vor primi câteva zile de vacanţă imediat după meciul cu Minaur Baia Mare, pentru a petrece cum se cuvine sărbătorile pascale, în mijlocul familiilor, printre cei dragi.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea