vineri, martie 5, 2021
Administrație

În comuna Păuşeşti Măglaşi, se vor realiza 34 de kilometri de reţea canalizare, prin ADI Apa Vâlcea

805Vizualizari
Primarul comunei Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu, speră că, în 2020, vor demara, în sfârşit, lucrările din cadrul mega-proiectului de introducere a utilităţilor în tot judeţul, ce se va derula prin ADI Apa Vâlcea. Potrivit alesului PNL, în localitatea pe care acesta o administrează, investiţia se referă la realizarea a nu mai puţin de 34 de kilometri de reţea de canalizare.
„În acest an, mi-am propus să mă ocup în mod special de sistemul de canalizare din comună. Din discuţiile pe care le-am avut în ianuarie cu conducătorii de la ADI Apa Vâlcea, am înţeles că investiţia va demara cu siguranţă în 2020. Din câte am aflat, mai sunt de pus la punct doar câteva detalii cu reprezentanţii fondurilor europene din Capitală. Imediat după aceea, proiectul va fi scos şi la licitaţie. Vestea că lucrările din cadrul acestei mega-investiţii vor începe în curând e una senzaţională pentru locuitorii din comună. Mulţi oameni aşteaptă de ani buni să beneficieze şi de această utilitate”, a spus Dediu.
Liberalul a amintit că gospodăriile din Păuşeşti Măglaşi sunt racordate deja la sistemul de alimentare cu apă.
„Avem apă curentă la robinet peste tot, ultima investiţie fiind realizată chiar în 2019, când am extins reţeaua pe încă 4 kilometri, în satele Vlăduceni şi Coasta. A fost vorba de un proiect pentru care am obţinut finanţare de la Guvern, prin PNDL 2, în vara anului 2017, valoarea totală aprobată de Ministerul Dezvoltării la vremea respectivă fiind de 1,38 de milioane de lei. După ce vom introduce conducta de canalizare şi vom încheia cu toate săpăturile, vom demara şi o serie de lucrări de asfaltare a drumurilor care vor fi afectate de investiţia derulată prin ADI Apa Vâlcea”, a încheiat primarul PNL din Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu.