Fotbal Național

În etapa a 4-a din play-out, jucătorii de la Cozia Călimăneşti vor evolua în fieful „lupilor galbeni” din Potcoava. Cu gândul la victorie!

365Vizualizari
După eşecul cu CSM Cetatea Tr. Măgurele (0-1), de la finele săptămânii trecute, Cozia Călimăneşti a picat pe locul 4 în play-out-ul Seriei 6 din Liga a III-a, de pe care se poate retrograda în eşalonul inferior. Iar asta deoarece, aşa cum se cunoaşte, şi cea mai slabă echipă care ocupă penultima poziţie în toate cele zece serii va pica în Liga a IV-a, alături de ultimele două clasate. Pentru a nu avea deloc emoţii din acest punct de vedere, trupa antrenată de Vasile Ilinca (FOTO) trebuie să urce înapoi pe locul 3.
În etapa a patra din play-out, Cozia Călimăneşti va avea un meci foarte dificil, în fieful formaţiei Petrolul Potcoava. Fotbaliştii din judeţul Olt sunt superiori atât în clasament (29 de puncte, faţă de cele doar 23 ale vâlcenilor), cât şi la rezultatele directe din sezonul regular. Astfel, după ce a remizat pe teren propriu în tur (0-0), într-o partidă care a avut loc pe 10 septembrie 2022, Petrolul Potcoava s-a impus la limită la Călimăneşti (1-0), în retur, pe 12 noiembrie 2022, graţie unui gol marcat în prima repriză, în minutul 14, de golgheterul echipei, Flavius Magraon.
În pofida bilanţului negativ, elevii lui Vasile Ilinca speră să repete isprava din week-end-ul trecut a jucătorilor de la Minerul Costeşti, care au terminat la egalitate, în deplasare, cu echipa din judeţul Olt (1-1). Dacă vâlcenii vor reuşi să câştige, aceasta ar fi prima victorie a lor în faţa „lupilor galbeni”, dar şi din play-out, fază pe care au început-o foarte slab, cu o remiză şi două înfrângeri. Meciul Petrolul Potcoava – Cozia Călimăneşti se va disputa sâmbătă, 22 aprilie, de la ora 17.00.