Handbal

În Franţa, SCM a înregistrat recordul de ineficacitate din acest sezon. Tradiţia spune că atunci când punctează atât de puţin, Vâlcea pierde!

28Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea le oferă suporterilor evoluţii diametral opuse. În urmă cu o săptămână, cu Praktiker-Vac, pe teren propriu, în runda inaugurală a Ligii Europene, echipa din Sala Traian a stabilit recordul de goluri marcate într-un meci (40). Duminica trecută, în partida cu Paris 92, din deplasare, elevele lui Bent Dahl au înregistrat o performanţă negativă în ceea ce priveşte eficacitatea. Astfel, handbalistele din Sala Traian au înscris doar 22 de goluri, cele mai puţine din sezonul actual, asta în timp ce suporterii erau obişnuiţi să dea peste 30 de „boabe” pe meci. „Municipalele” au mai marcat sub 25 de goluri doar pe 7 decembrie 2022, în etapa a 8-a din Liga Florilor, în duelul cu CSM Tg. Jiu, din deplasare, câştigat totuşi „a la Pyrus”, cu 24-23.
În aceste condiţii, a devenit deja o tradiţie ca, atunci când echipa vâlceană punctează atât de puţin (în jurul a 20 de goluri), să şi piardă! În sezonul trecut, s-a întâmplat aşa în trei rânduri, iar SCM a avut chiar şi o eficacitate mai slabă, factorul comun fiind acela că toate performanţele negative s-au înregistrat în deplasare. Prima oară, pe 18 noiembrie 2021, în meciul cu „cântec” cu HC Zalău (pierdut cu scorul de 20-21), recordul negativ fiind consemnat însă tot într-un meci din Liga Florilor, în speţă, cel cu CSM Bucureşti, disputat pe 12 martie 2022, când vâlcencele au cedat cu 32-19. SCM a prins o zi proastă şi în Liga Europeană, în partida cu Viborg HK, din 16 februarie 2022, când a pierdut categoric, cu 31-20.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea