duminică, aprilie 14, 2024
Administrație

În localităţile Stoeneşti, Bărbăteşti şi Costeşti, se vor investi 7,5 milioane de lei pentru introducerea reţelei de gaze naturale

187Vizualizari
La sfârşitul anului trecut, Guvernul a anunţat că a aprobat încă 29 de proiecte de gaze naturale depuse de administraţiile din judeţul Vâlcea. Printre acestea, s-a numărat şi cel realizat de primarii din Stoeneşti (Gheorghe Dumbravă), Bărbăteşti (Constantin Bănacu) şi Costeşti (Toma Peştereanu), prin Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară care include cele trei localităţi. Suma repartizată de Ministerul Dezvoltării pentru această investiţie, prin programul „Anghel Saligny”, este de 7,5 milioane de lei.
Potrivit primarului Toma Peştereanu, banii sunt însă insuficienţi pentru introducerea integrală a reţelei de gaze naturale în toate comunele amintite. „Evident că nu putem acoperi toate investiţiile din localităţile noastre din banii pe care suma pe care am primit-o acum de la Guvern. Nu ni s-a finanţat tot proiectul, care avea o valoare totală de circa 60 de milioane de lei, ci doar puţin peste 10 la sută. În aceste condiţii, vom introduce conducta de gaze în special pe drumul principal care traversează cele trei comune, de la Stoeneşti, prin Bărbăteşti şi până la Costeşti. Dar e bine măcar că am făcut un pas înainte! Sperăm ca pe viitor să se mai suplimenteze fondurile, altfel va trebui să executăm fiecare lucrări de extindere pe cont propriu, prin intermediul altor surse de finanţare. Iar pentru toate localităţile va fi greu! Cele 7,5 milioane de lei nu se vor împărţi în mod egal pentru fiecare comună, fiind vorba de o Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară va fi realizat un singur proiect tehnic. Pe lângă scoaterea la licitaţie a execuţiei lucrărilor, va mai fi vorba de concesionarea serviciului de gaze naturale, de obţinerea avizelor şi de alte proceduri preliminare până la începerea propriu-zisă a activităţii”, a menţionat Toma Peştereanu.