miercuri, decembrie 6, 2023
Fotbal Județean

În mai multe judeţe, fotbalul nu va mai reîncepe în 2020. Când se va lua şi la Vâlcea o asemenea decizie?

1.1KVizualizari
Până în prezent, opt judeţe din ţară (Bucureşti, Timiş, Arad, Cluj, Bihor, Satu Mare, Alba şi Sălaj) au anunţat că întrecerile fotbalistice nu vor mai fi reluate în 2020, din cauză că echipele nu pot susţine financiar testele periodice pentru a putea evolua în campionate. Cel mai probabil, startul sezonului 2020-2021 se va da în primăvara anului 2021, dacă pandemia de Covid-19 va intra în regres.
Până în prezent, AJF Vâlcea nu a anunţat nimic în privinţa reluării sau a amânării celor câteva competiţii pe care le organizează (de seniori sau de juniori). Fotbalul judeţean nu va mai putea reîncepe însă în niciun caz în 2020, mai ales că se apropie luna noiembrie, iar numai pentru a le oferi echipelor câteva săptămâni de pregătire şi a stabili formula de desfăşurare a noului sezon, pe oficialii de la Stadionul „Municipal” i-ar prinde decembrie şi iarna!

„Se apropie luna noiembrie, când să mai reiei campionatele?”

„Se apropie luna noiembrie, când să mai reiei campionatele? Apoi, coronavirusul nu a dat deloc semne că ar dispărea, ci dimpotrivă, cazurile s-au înmulţit, iar Vâlcea a devenit „zonă roşie”. În plus, nu sunt nici trei echipe dispuse să plătească 100 de milioane de lei vechi în plus pe lună pentru teste de Covid-19. E evident aşadar că şi AJF Vâlcea trebuie să amâne startul sezonului 2020-2021 până la primăvară. Măcar de s-ar putea juca şi atunci, din 15 martie sau de la 1 aprilie, că tare ne e teamă că va trece şi Paştele (care pică pe 2 mai în 2021) şi noi tot pe tuşă vom sta”, a spus un conducător de club din judeţ, care susţine ideea amânării startului la nivel judeţean până în primăvară.
Aşa cum se cunoaşte, la Hunedoara s-a reluat o competiţie (Liga a IV-a), cu 10 formaţii la start, dar mai multe meciuri au fost amânate deja din pricina descoperirii unor cazuri pozitive de Covid-19. Săptămâna trecută, şi la Braşov a început divizia de elită, cu un număr şi mai restrâns de participante (doar 5).